.
Hokiyama Hamono je přední kovárna v japonské prefektuře Kochi. Nedávno oslavila 100 let od svého založení v roce 1919. Společnost Hokiyama Hamono je známá svou kvalitou, neboť dodržuje tradici ruční výroby čepelí, která trvá již více než 800 let. Zachovávají ruční práci a tradiční řemeslo, které se předává z generace na generaci, a zároveň usilují o stále nové poznatky a inovace. Přestože nože vyrábějí podle tradičních postupů, řídí se moderními technologickými pokyny v oblasti metalurgie, zpracování materiálů a inovací výrobních procesů. Hokiyama je podle jejich vlastních slov spojením tradice (土佐 一), inovace (無限) a praktičnosti (左近).
Každý nůž v dílně prochází přibližně 50 různými procesy, které provádějí a kontrolují zkušení řemeslníci. Mezi různými kroky, které jsou nutné k výrobě nože Hokiyama, je i speciální proces zvaný Rolling-Forging. Ten umožňuje efektivní a rovnoměrnou výrobu nožů při zachování vlastností a kvalit japonské oceli.
Očekáváme
nůž Sujihiki (plátkovací) 270 mm & Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime & extra ostré jádro z oceli AUS 8 & 3 vrstvy oceli
Očekáváme
nůž Sujihiki (plátkovací) 240 mm & Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime & extra ostré jádro z oceli AUS 8 & 3 vrstvy oceli
Očekáváme
Nůž Slicer/Sujihiki & Hokiyama Tosa-Ichi white Octagonal & japonský plátkovací kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro precizní řezy & ostří z japonské damaškové Aogami Super (Blue Super Steel) & oktagonová rukojeť z magnoliového dřeva & délka ostří 270 mm
Očekáváme
Nůž Slicer/Sujihiki & Hokiyama Tosa-Ichi white Octagonal & japonský plátkovací kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro precizní řezy & ostří z japonské damaškové Aogami Super (Blue Super Steel) & oktagonová rukojeť z magnoliového dřeva & délka ostří 240 mm
Očekáváme
Sujihiki (Slice) 240 mm - Hokiyama Tsuchime Shadow & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & jádro z oceli Aogami Super (Blue Super Steel) & rukojeť z materiálu PAKKA-WOOD & délka čepele 240 mm
Skladem
Nůž Slicer/Sujihiki & Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave & japonský plátkovací kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro precizní řezy & ostří z japonské damaškové ocelí AUS 10 & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 245 mm
Očekáváme
nůž SANTOKU (Chef) 180 mm & Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime & extra ostré jádro z oceli AUS 8 & 3 vrstvy oceli
Očekáváme
Hokiyama-kuchyňský nůž Santoku 7" Sakon Ginga
Skladem
Hokiyama - Sakon + nůž Santoku 180 mm Vee-tech
Očekáváme
Nůž Santoku & Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave & japonský kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro běžné krájení, nůž na maso & ostří z japonské damaškové ocelí AUS 10 & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 165 mm
Skladem
nůž Santoku 165 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - White Octagonal