.
Hokiyama Hamono je přední kovárna v japonské prefektuře Kochi. Nedávno oslavila 100 let od svého založení v roce 1919. Společnost Hokiyama Hamono je známá svou kvalitou, neboť dodržuje tradici ruční výroby čepelí, která trvá již více než 800 let. Zachovávají ruční práci a tradiční řemeslo, které se předává z generace na generaci, a zároveň usilují o stále nové poznatky a inovace. Přestože nože vyrábějí podle tradičních postupů, řídí se moderními technologickými pokyny v oblasti metalurgie, zpracování materiálů a inovací výrobních procesů. Hokiyama je podle jejich vlastních slov spojením tradice (土佐 一), inovace (無限) a praktičnosti (左近).
Každý nůž v dílně prochází přibližně 50 různými procesy, které provádějí a kontrolují zkušení řemeslníci. Mezi různými kroky, které jsou nutné k výrobě nože Hokiyama, je i speciální proces zvaný Rolling-Forging. Ten umožňuje efektivní a rovnoměrnou výrobu nožů při zachování vlastností a kvalit japonské oceli.
Skladem
Gyuto/Chef & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & rukojeť západního stylu z materiálu Pakawood & délka čepele 240 mm
Očekáváme
nůž Chef / Gyuto 240 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - Dark Octagonal
Skladem
Nůž Kiritsuke/Chef & Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave & japonský kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro běžné krájení, nůž na maso & ostří z japonské damaškové ocelí AUS 10 & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 245 mm
Skladem
Hokiyama - Sakon + nůž Santoku 180 mm Vee-tech
Skladem
Hokiyama - Sakon + nůž Gyuto 210 mm Vee-tech
Skladem
Nůž Gyuto/Chef & Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave & japonský kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro běžné krájení, nůž na maso & ostří z japonské damaškové ocelí AUS 10 & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 245 mm
Očekáváme
Kiritsuke / Chef 240 mm - Hokiyama Tosa-Ichi Shadow & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & jádro z oceli Aogami Super (Blue Super Steel) & rukojeť z materiálu PAKKA-WOOD & délka čepele 240 mm
Očekáváme
Kiritsuke / Chef 240 mm - Hokiyama Tsuchime Shadow & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & jádro z oceli Aogami Super (Blue Super Steel) & rukojeť z materiálu PAKKA-WOOD & délka čepele 240 mm
Očekáváme
Nůž Kiritsuke/Chef & Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave & japonský kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro běžné krájení, nůž na maso & ostří z japonské damaškové ocelí AUS 10 & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 215 mm
Očekáváme
Nůž Slicer/Sujihiki & Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave & japonský plátkovací kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro precizní řezy & ostří z japonské damaškové ocelí AUS 10 & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 245 mm
Očekáváme
Gyuto / Chef 240 mm - Hokiyama Tsuchime Shadow & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & jádro z oceli Aogami Super (Blue Super Steel) & rukojeť z materiálu PAKKA-WOOD & délka čepele 240 mm
Očekáváme
Kiritsuke / Chef 210 mm - Hokiyama Tsuchime Shadow & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & jádro z oceli Aogami Super (Blue Super Steel) & rukojeť z materiálu PAKKA-WOOD & délka čepele 210 mm