Kategorie

.

TRADIČNÍ ŘEMESLO S 600LETOU HISTORIÍ

Koncem 16. století byl tabák dovezen z Portugalska a lidé ho začali pěstovat po celém Japonsku. Protože k řezání tabákových listů potřebovali mnoho nožů, začaly se v Sakai vyrábět "tabákové nože". Pro jejich ostrost jim feudální vláda v Edu udělila zvláštní punc "Sakai-Kiwame" a v Japonsku se rozšířily jako monopolní zboží.
Nože Sakai jsou pečlivě vyráběny jeden po druhém. Získaly dobré hodnocení od mnoha profesionálních kuchařů a nyní se říká, že většina nožů, které používají, je od firmy Sakai.
Podle přání uživatelů jsou nože dokončovány úpravou tloušťky a délky v milimetrech. To mohou provádět pouze profesionální řemeslníci, kteří nože dobře znají a mají skvělou intuici při zjišťování stavu nožů.
Zkušené techniky profesionálů přispěly k rozvoji japonské potravinářské kultury.

4 999,00 Kč

Skladem

3 499,00 Kč

Skladem

5 299,00 Kč

Skladem

4 899,00 Kč

Skladem

6 949,00 Kč

Skladem

4 359,00 Kč

Skladem

4 229,00 Kč

Skladem

4 969,00 Kč

Skladem

5 399,00 Kč

Skladem

5 519,00 Kč

Skladem

5 049,00 Kč

Skladem

5 639,00 Kč

Skladem

Skladem

WA-Gyuto 210 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & osmihranná rukojeť ze dřeva zelkova & bolster z mahagonu & délka čepele 210 mm

Skladem

WA-Petty 150 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & osmihranná rukojeť ze dřeva zelkova & bolster z mahagonu & délka čepele 150 mm

Skladem

WA-Kengata Santoku 160 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & nepřilnavý povrch Kurokage & ocel VG10, HRC 60-61 & osmihranná rukojeť wengewood & bolster z buvolího rohu & délka čepele 160 mm



Skladem

Chef 180 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele 180 mm



Skladem

Kengata Slicer 270 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele 270 mm

Skladem

WA-Kengata Santoku 160 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & osmihranná rukojeť ze dřeva zelkova & bolster z mahagonu & délka čepele 160 mm



Skladem

WA-Kengata Petty 150 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & nepřilnavý povrch Kurokage & ocel VG10, HRC 60-61 & osmihranná rukojeť wengewood & bolster z buvolího rohu & délka čepele 150 mm

Skladem

Slice/Sujihiki 240 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele 240 mm

Skladem

Kengata, Bunka Chef 190 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele 190 mm



Skladem

WA-Gyuto 240 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & osmihranná rukojeť ze dřeva zelkova & bolster z mahagonu & délka čepele 240 mm



Skladem

WA-Kengata Gyuto 190 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & osmihranná rukojeť ze dřeva zelkova & bolster z mahagonu & délka čepele 190 mm

Skladem

WA-Kengata Gyuto 190 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & nepřilnavý povrch Kurokage & ocel VG10, HRC 60-61 & osmihranná rukojeť wengewood & bolster z buvolího rohu & délka čepele 190 mm