Kategorie

.

.

AKČNÍ NABÍDKA

Damaškový univerzální kuchařský nůž Chef 8" Tiny Wave + bambusové prkénko

Damaškový univerzální kuchařský nůž Chef 8" Tiny Wave + bambusové prkénko

3 790,00 Kč
3 399,00 Kč Ušetříte 391,00 Kč
S DPH
Počet
skladem

Damaškový univerzální kuchařský nůž Chef 8" Dellinger Tiny Wave + bambusové prkénko 400x250x50 mm

 

Překrásný robustní těžký nůž s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití – krájení, čištění masa, ovoce a zeleniny. Kuchařský nůž je též vhodný ke kolébkovému krájení bylinek, zeleniny a ořechů.

 

Rukojeť délka:    125 mm

Čepel délka:       200 mm

Celková délka:    325 mm

 

Damaškový kuchařský nůž z nerezové 33 vrstvé damašské oceli broušený z obou stran s ocelovým jádrem vg10. Kovaná čepel s povrchovou úpravou ( tiny wave ), která kombinuje  nadčasovou estetiku a  nepřekonatelnou dlouhotrvající ostrost. Rukojeť je vyrobena z materiálu G-10 ( vrstvená skleněná vlákna sycená epoxidovou pryskyřicí ). Materiál G-10 je velmi dobře odolný proti vodě ,vlhku a je zcela bez zápachu. Můžete si být jisti, že materiál nebude korodovat, oxidovat, nebo se v průběhu času stane měkčím a křehčím. Tento materiál nepotřebuje prakticky žádnou údržbu na rozdíl od tradičních materiálů jako je dřevo. Kvalitní damaškový nůž by se nikdy neměl umývat v myčce na nádobí !

Damaškový nůž je dodáván v dárkové krabici

 

Použití nožů

Nože z damaškové oceli používejte pouze pro řezání. Nože jsou velmi ostré a pevné, ale není možné je používat jako páku, nebo sekáček. Nelze řezat materiály jako je kov, sklo nebo porcelán. Nejlepší použití je v kombinaci s podkladem z antibakteriálního dřeva ( bambusu ).

 

Údržba

Nože mají nepřekonatelnou ostrost, kterou je nutné zachovat co možná nejdéle při dodržení základních pravidel. Ušlechtilý damaškový nůž potřebuje zvláštní péči. Pokud se mu ji bude dostávat, odvděčí se svému majiteli svou spolehlivostí a dlouhou životností.

  1. nikdy neumývat v myčce na nádobí, nebo plném dřezu ostatního nádobí
  2. oplachovat pod proudem teplé vody a následně otřít utěrkou
  3. neskladovat s ostatním kuchyňským náčiním pohromadě ( nejlépe uložit samostatně )
  4. brousit nůž pouze u profesionálů, nebo za použití plochého brousku s pár kapkami vody, nebo oleje – může však dojít k poškození kresby damaškové oceli.

Robustní bambusové prkénko Dellinger 400x250x50 mm

 

Bambusové prkénko Dellinger je vyrobeno z kvalitního přírodního bambusu, který je lisovaný pod vysokým tlakem do požadovaného tvaru. Použití bambusu je velmi šetrné k životnímu prostředí, jelikož nedochází ke kácení vzrostlých stromů. Naše prkénko je nejen krásné, moderní, ale i praktické. Použití je možné z obou stran a samozřejmostí je přirozená antibakteriální vlastnost bambusu. Struktura materiálu je upravena tak, aby se netvořily trhlinky, ve kterých by se mohly zachycovat nečistoty. Na prkénku je možné krájet maso, ryby, pečivo, ovoce a zeleninu. 

 

Návod k použití

Vzhledem k tomu, že povrch bambusového krájecího prkénka je speciálně ošetřen, můžete jej použít okamžitě po otevření balení. Pro prodloužení životnosti prkénka, doporučujeme používat prkénko z obou stran. Uchovávejte v suchém a chladném prostoru mimo dosah přímého slunečního záření. Materiál odolává maximální teplotě 80 °C. Omyjte a očistěte prkénko po každém použití. Nevhodné pro mytí v myčce nebo odmáčení ve vodě. Ošetřujte pravidelně čistým minerálním olejem

 

Bezpochyby nejdůležitějším nástrojem každého kuchaře je kvalitní nůž.  Neobejde se bez něj žádná kuchyně. Nůž je základním nástrojem jak profesionálních kuchařů, tak i nadšenců z řad veřejnosti.

Damaškový kuchařský nůž se používá k mnoha účelům ať už jde o řezání, krájení,nebo  filetování. Z nože se stává univerzální a nejdůležitější společník kuchaře. Výběr kuchařských nožů je obrovský a jsou k dispozici s různými tvary a délkami ostří. Obecně platí, že s delším nožem je náročnější manipulace a proto se doporučuje z počátku zvolit kratší ostří. Volba nože je individuální a závisí na velikosti rukou a šikovnosti kuchaře.

Na co se tedy zaměřit při koupi  kuchařských nožů ?

Pokud chcete opravdu kvalitní kuchařský nůž, nešetřete při nákupu. Samozřejmě příležitostní, nebo začínající kuchaři nemusí mít ihned damaškový kuchařský nůž. Nicméně investice do kvalitního damaškového nože se opravdu vyplatí a Vaše pocity při používání ostrého a navíc krásného nože budou k nezaplacení. Nože z damaškové oceli mají vyjímečnou ostrost a extrémní pevnost. Damašková ocel dává noži charakteristický a nezaměnitelný vzhled z obou stran ostří. Při výběru nože nakonec  nejvíce rozhoduje osobní vkus každého z Vás.

Kvalitní damaškové kuchyňské nože mají společné vlastnosti:

1/           jsou vyrobeny z těch nejkvalitnějších materiálů

2/           dlouhotrvající ostrost

3/           dokonalé zpracování

4/           ergonomická rukojeť a vyváženost nože

U nás si vyberete z mnoha typů krásných damaškových nožů !

Dellinger
SXL-P8+HB0150-2

Momentálně nejsou žádné recenze zákazníků.

Napište recenzi

Damaškový univerzální kuchařský nůž Chef 8" Tiny Wave + bambusové prkénko

Damaškový univerzální kuchařský nůž Chef 8" Tiny Wave + bambusové prkénko

Damaškový univerzální kuchařský nůž Chef 8" Tiny Wave + bambusové prkénko

Související produkty