Použití nožů

Nože z damaškové oceli používejte pouze pro řezání. Nože jsou velmi ostré a pevné, ale není možné je používat jako páku, nebo sekáček. Nelze řezat materiály jako je kov, sklo nebo porcelán.

Nejlepší použití je v kombinaci s podkladem z antibakteriálního dřeva (bambusu).

 

Údržba

Nože mají nepřekonatelnou ostrost, kterou je nutné zachovat co možná nejdéle při dodržení základních pravidel. Ušlechtilý damaškový nůž potřebuje zvláštní péči. Pokud se mu ji bude dostávat, odvděčí se svému majiteli svou spolehlivostí a dlouhou životností.

- nikdy neumývat v myčce na nádobí, nebo plném dřezu ostatního nádobí
- oplachovat pod proudem teplé vody a následně otřít utěrkou
- neskladovat s ostatním kuchyňským náčiním pohromadě ( nejlépe uložit samostatně )
- brousit nůž pouze u profesionálů, nebo za použití plochého brousku s pár kapkami vody, nebo oleje – může však dojít k poškození kresby damaškové oceli.

Damašková ocel je velmi kvalitním materiálem, ideálně stvořená především pro nože.