Detaillierte Produktbeschreibung
Kambodžský červený! Zralý, slaný a unikátní!
Zralý červený fermentovaný pepř, je až do stádia červených zrníček ponechán na rostlině Piper nigrum. Teprve potom je dále zpracován.
Vyžaduje vyjímečnou ruční práci při selekci správně zralých a správně velkých zrníček. Tedy kuličku po kuličce. Kampot je pravděpodobně jediným místem na zemi, kde je takto kvalitní pepř dostupný.
Unikátní kvalita, kterou jinde než v Kambodži nenajdete!
Zrníčka pepře jsou sklizena ručně, pouze pokud jsou plně zralá. Po přetřídění následuje proces řízené fermentace, který zachovává vlastní vlhkost produktu díky soli, na použití tedy nepotřebujete mlýnek - používáte jej přímo, tak jak je balený.


Radek Kašpárek, Field Restaurant
Fermentované pepře jsem si opravdu oblíbil a strašně rád s nimi experimentuji v kuchyni.Kampotského pepře spotřebujete méně než běžného!
Kvalitní Kampotský pepř se vyznačuje intenzivní chutí a vůní, díky čemuž je tak proslaven a oblíben u profesionálních šéfkuchařů, ale i mistrů grilu a všech milovníků dobrého jídla. Díky tomu ho ale také spotřebujete méně než běžného pepře a v momentě kdy jím perfektně dochutíte jídlo bude dominovat jeho chuť dříve, než pálivost. Osobně to máme vyzkoušené na vlastních dětech.

Opepřete si svůj oblíbený dezert!
Červený Kampotský pepř vyniká uníkátní ovocnou chutí a jedinečně jemným aroma. Díky jeho jemné pálivosti jej lze velice dobře kombinovat s ovocem, grilovanou zeleninou nebo třeba čokoládou a dezerty. My ho vyzkoušeli na všude oblíbené čokoládové cookies!
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského červeného pepře. Ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného.

PGI

Ruční sběr
Pečlivě, šetrně a ručně. Tak jsou sbírány jen ty zralé plody
Sušeno sluncem
Sušené na slunci pro přirozené vyladění dokonalých chutí
Fair trade
Spravedlivě odměníme práci farmářů a podporujeme místní rozvojOdkud pochází naše koření?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation.
Za stejnojmenným unikátním projektem, který se zaměřuje na Kampotský pepř a koření v organické kvalitě z Kambodži stojí Nathalie Chaboche a Guy Porré. Díky tomuto projektu Vám nabízíme i my možnost využít ve své kuchyni jedinečný Kampotský pepř v nejlepší světové kvalitě.
Nejen Fair Trade Kampotský pepř s certifikací původu PGI. Součástí projektu je také podpora rozvoje pěstování pepře v regionu a pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu.
V samostatném projektu „Les Écoles De La Plantation“ podporujeme zdejší školy a přispíváme ke vzdělání místních dětí. V tomto projektu se můžete s námi podílet na investici do budoucnosti celého regionu Kampot.


Vítězové mezinárodních soutěží
Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection.
Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a Green Kampot Pepper Sauce - omáčka ze zeleného pepře.
La Plantation je tak skvělým důkazem toho, že projekt orientovaný na zachování tradičních lokálních produktů se silným sociálním, kulturním a environmentálním přesahem může být zároveň velice úspěšným se svými produkty na světovém trhu. Věřte ale, že cesta je to dlouhá a trnitá!
La Plantation - 10 let pěstování toho nejlepšího pepře a koření v Kampotu
Kampotský pepř je jen začátek a ti co nás znají delší dobu už to dobře vědí. Rodinná Fair Trade farma La Plantation začala před 10ti lety na zelené louce bez příjezdové cesty, elektřiny a vody. Dnes je ceněným zaměstnavatelem v regionu, producentem nejširší palety Kampotských pepřů, ale i několika desítek dalších stejně špičkových koření a produktů k jejichž výrobě přistupuje stejně jako ke Kampotskému pepři.
Zusätzliche Parameter
Gewicht: | 0.05 kg |
---|---|
Dieser Artikel ist leider ausverkauft… |