Termék részletes leírása
Profesionální filetovací nůž 200 mm s barevnými piny HACCP
Nože ze série Pirge GASTRO z německé nerezové oceli 1.4116 jsou určeny jak pro profesionální Gastro provozy, tak i k běžnému domácí použití. Tvrdost ostří dosahuje 56-58 HRC a je broušeno pod úhlem 20 stupňů. Síla ostří se pohybuje v závislosti na typu nože a velikosti v rozmezí 1,8 - 2,5 mm. Tvary nožů byly navrženy profesionály s mnohaletými zkušenostmi. Filetování, stahování kůže z menších ryb, porcování ryb, roastbeefu – nic nebude pro tyto nože problém. Nože Pirge GASTRO jsou ideální pro gastro-provozovny a restaurační kuchyně. Ke každému noži obdržíte 7 barevných pinů, dle HACCP a je jen na Vás, který z nich použijete. Záruka na tyto nože je 5 let a vztahuje se na jiná, než mechanická poškození a výrobní vady.
Rukojeť profesionálních nožů Pirge GASTRO je ergonomická, lehká, hygienická a pohodlná dlouhodobé používání. Rukojeť je ze vstřikovaného polypropylenu (PPC), který je odolný pro teploty do 120 stupňů Celsia a umožňuje trvalé a stabilní spojení čepele s rukojetí. Barva nástrčného pinu v rukojeti specifikuje v potravinářském průmyslu nože dle krájených surovin. To umožňuje lepší hygienickou kontrolu nad krájenými produkty a to vše na základě evropských norem HACCP.
Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným. Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele. Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin. Nože ze série Pirge GASTRO jsou dodávány s piny v 7 rozdílných barvách.
✅ Černá: všeobecné využití
✅ Modrá: ryby
✅ Žlutá: syrová drůbež
✅ Červená: syrové maso
✅ Zelená: čerstvá zelenina a ovoce
✅ Bílá: pečivo a mléčné výrobky
✅ Hnědá: vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)
Nože s rukojetí z materiálu PPC lze umývat v myčce nádobí - pokud však chcete, aby Vám nůž vydržel dlouho ostrý je však doporučeno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Pokud přeci jen budete požívat myčku nádobí, může dojít k poškození nožů, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, talíře, hrnce, nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Případné použití myčky s ekonomickým programem a teplotou maximálně do 55 °C.
Délka rukojeti: 130 mm
Délka ostří: 200 mm
Celková délka: 320 mm
Hmotnost: 70 g
Doporučení a údržba:
✅ Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí (speciálně pobyt v myčce na nádobí)
✅ Nepožívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !
Čištění kuchyňského nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.
Dellinger záruka: Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha profesionálními kuchaři. Každý nůž je zabalen v krabičce a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. S nožem od Dellinger potěšíte jak domácí tak i profesionální kuchaře. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.
Kiegészítő paraméterek
Jótállás: | 2 év |
---|---|
Súly: | 0.07 kg |
čepel typ oceli: | monokompozitní |
délka ostří: | 151-200 mm |
typ rukojeti (střenky): | ergonomická - západní typ |
typ nože: | Slice/Sujihiki |
série: | Pirge Gastro HACCP 7 barev |
Ebben a kategóriában megtalálja a terméket
A PIRGE egy családi tulajdonban lévő vállalat, amelynek gazdag története 1879-ig nyúlik vissza, amikor is a törökországi Bursában alapították. Kiváló minőségű konyhakések, húskések, szakácskések és szettek gyártására specializálódott, amelyeket az egész világon nagyra értékelnek. A Yeşilyayla Kesici Aletler család öt generációnyi tapasztalata áll az egyedülálló minőség mögött.
Minden gyártási lépést a Yeşilyayla Kesici Aletler egyetlen gyárában végeznek, ami lehetővé teszi a termék minden részletének gondos ellenőrzését. Ez biztosítja, hogy a PIRGE márkanév alatt gyártott kések megfeleljenek a legmagasabb minőségi követelményeknek. A PIRGE márka termékei professzionális használatra készültek, és népszerűek a szakácsok körében és az ipari termelésben.
A PIRGE gyártási kapacitása naponta körülbelül 20 000 darab kés és cukrászati eszköz, így a vállalat vezető szerepet tölt be a Kelet-Európát, a Közel-Keletet és Afrikát lefedő régióban. Több mint 250 munkatársával Bursában örömet szerez a hivatásos szakácsoknak, cukrászoknak, henteseknek és otthoni szakácsoknak Törökországban és a világ több mint 50 országában.
A PIRGE hangsúlyt fektet az éles, rozsdamentes acélból készült és ergonomikus kialakítású késekre, amelyekkel az egészséges ételek elkészítése és tálalása egyszerű és élvezetes. Kínálatukban különböző típusú kések és cukrászati eszközök találhatók, amelyeket a profik és az otthoni szakácsok igényeinek megfelelően terveztek.
A hagyományok, a minőség és az innováció iránti elkötelezettségének köszönhetően a PIRGE nemzetközileg elismert márkává vált a konyhai kések és kiegészítők területén.