Termék részletes leírása
Proč je Sweet Long chilli tak oblíbené?
Už název vám může odpovědět, že není tak pálivé jako např. chilli z Indie nebo Thajska. Má nasládlou vůni a na patře rozvíjí lehce pikantní chuť. Tím je vyjímečné!
Khmerské chilli je oblíbená odrůda chilli v Kambodži, používaná k barvení červeného kari. Chilli papričky se suší na slunci po dobu 4 až 5 dnů. Poté se očistí, rozdrtí a ihned zabalí, aby si zachovaly maximální čerstvost a svou veškerou chuť .


Dodejte svým pokrmům lehce pikantní šmrnc!
Sweet Long chilli lahodně vylepší vaše marinády s grilovaným masem. Příjde vám to i při dochucení dušené či grilované zeleniny, omáček, rýžových pokrmů nebo třeba pečených brambor. V Asii jej dokonce přidávají do míchaných vajíček.
Khmerské chilli ve vyjímečné kvalitě v praktickém tubusu, můžete použít také jako kořenku.

PGI

Ruční sběr
Pečlivě, šetrně a ručně. Tak jsou sbírány jen ty zralé plody
Sušeno sluncem
Sušené na slunci pro přirozené vyladění dokonalých chutí
Fair trade
Spravedlivě odměníme práci farmářů a podporujeme místní rozvojOdkud pochází naše koření?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation.
Za stejnojmenným unikátním projektem, který se zaměřuje na Kampotský pepř a koření v organické kvalitě z Kambodži stojí Nathalie Chaboche a Guy Porré. Díky tomuto projektu Vám nabízíme i my možnost využít ve své kuchyni jedinečný Kampotský pepř v nejlepší světové kvalitě.
Nejen Fair Trade Kampotský pepř s certifikací původu PGI. Součástí projektu je také podpora rozvoje pěstování pepře v regionu a pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu.
V samostatném projektu „Les Écoles De La Plantation“ podporujeme zdejší školy a přispíváme ke vzdělání místních dětí. V tomto projektu se můžete s námi podílet na investici do budoucnosti celého regionu Kampot.


Vítězové mezinárodních soutěží
Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection.
Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a Green Kampot Pepper Sauce - omáčka ze zeleného pepře.
La Plantation je tak skvělým důkazem toho, že projekt orientovaný na zachování tradičních lokálních produktů se silným sociálním, kulturním a environmentálním přesahem může být zároveň velice úspěšným se svými produkty na světovém trhu. Věřte ale, že cesta je to dlouhá a trnitá!
La Plantation - 10 let pěstování toho nejlepšího pepře a koření v Kampotu
Kampotský pepř je jen začátek a ti co nás znají delší dobu už to dobře vědí. Rodinná Fair Trade farma La Plantation začala před 10ti lety na zelené louce bez příjezdové cesty, elektřiny a vody. Dnes je ceněným zaměstnavatelem v regionu, producentem nejširší palety Kampotských pepřů, ale i několika desítek dalších stejně špičkových koření a produktů k jejichž výrobě přistupuje stejně jako ke Kampotskému pepři.