Kampotský pepř dlouhý 500g
Kód: DL-LP500Související produkty
Detailní popis produktu
Originální vůně a chuť lékořice nejen pro TOP restaurace
Pepř se v Kampotu pěstuje rovněž v podobě tzv. dlouhého pepře, pocházejícího z rosliny Piper retrofractum která je jinou odrůdou známého pepře Piper nigrum, je velice vzácná a ačkoliv se do Kampotu dostala již ve 13. století, málem vymizela z povrchu zemského. Dlouhý pepř má malá semínka "Pearls of Pepper" a slupku která tvoří 4-5cm dlouhou tobolku plnou těchto pepřových semínek.
Charakteristika
Dlouhý pepř se sklízí jako červený a zcela zralý, má nižší a pozvolnější pálivost s vůní lékořice až kakaa přecházející do medu.
Varianty
Dostupný je jako sušený červený (tento), fermentovaný v soli nebo jako samostatná semínka Pearls of Pepper.
Použití
Vynikající k vaření dušených pokrmů z masa jako Beef bourguignon, k ovčím nebo kozím sýrům, do marinád, paštik, s červeným i bílým masem, rybám a plodům moře. S perličkami v kombinaci se solí, citronem a koprem vykouzlíte neopakovatelné Carpaccio z lososa.
Pokud chcete nechat dlouhý pepř ještě více vyniknout, přidejte jej čerstvě mletý na konci přípravy před servírováním.
Dlouhý pepř lze obtížně mlít v běžném mlýnku na pepř. Použít lze náš mlýnek La Plantation, v případě zájmu Peugeot vyvinul unikátní mlýnek Peugeot Isen na dlouhý pepř - starosti s mletím tedy odpadají a mlýnek se navíc stane designovou ozdobou Vaší kuchyně!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.