Kampotský pepř fermentovaný 50g tubus
Kód: DL-KSP50TUSouvisející produkty
Degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! Výběr čtyř legendárních druhů Kampotského pepře farmy La Plantation -...
Ultimativní degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! 11 legendárních druhů Kampotského pepře farmy La...
Podmanivá chuť s unikátními tóny eukalyptu a máty, které byste u černého pepře asi nečekali. Charakteristická výrazná a zároveň komplexní chuť Kampotského pepře, sušeného na...
Green pepper rub je prvním grilovacím kořením s Kampotským pepřem na trhu, sestavený z nejkvalitnějších lokálních ingrediencí farmy La Plantation - záruka skvělé chuti, kterou...
Detailní popis produktu
Křupavý pepř co musíte vyzkoušet!
Díky fermentování v mořské soli ihned po sklizni si zelený pepř zachovává maximální čerstvost a měkkost jednotlivých zrnek. Nikdy nebyl usušen, narozdíl od zeleného pepře nakládaného v octu ke konzervaci používáme pouze nejkvalitnější sůl - naplno si vychutnáte jeho fantastickou chuť tak jako špičkoví kuchaři jako Radek Kašpárek, Honza Punčochář, Pavel Brychzin a nebo David Kalina.
Unikátní chuť doprovázena jemně pikantním nádechem přetrvává po dlouhou dobu. Nevídané ovocné citrusové tóny s komplexní vyváženou chutí, doprovázenou vůni medu, se vám doslova roztančí na jazyku. Nedává se do mlýnku, konzumuje se celý a nebo zjemněný v hmoždíři.
Rozsvítí Vaše oblíbená jídla!
Oceníte jej především při přípravě jemných omáček, ryb nebo jako zcela nečekaný condiment k dochucení hotových pokrmů, zejména steaků.
Fermentovaný pepř je vyráběný pouze a jenom z toho nejkvalitnějšího černého Kampotského pepře z La Plantation - chuť vás doslova ohromí!
Zkuste grilování jen se solí a pepřem - budete překvapeni, jak jednoduché je dochutit steak, i "obyčejná" vepřová kotleta dostane nový rozměr! K finálnímu dochucení doporučujeme Fleur de Sel z Kampotu - gurmánskou sůl nejvyšší kvality!
Radek Kašpárek, Field Restaurant
Fermentované pepře jsem si opravdu oblíbil a strašně rád s nimi experimentuji v kuchyni.PGI
Ruční sběr
Pečlivě, šetrně a ručně. Tak jsou sbírány jen ty zralé plodySušeno sluncem
Sušené na slunci pro přirozené vyladění dokonalých chutíFair trade
Spravedlivě odměníme práci farmářů a podporujeme místní rozvojDegustační sada
Chcete nejprve otestovat kvalitu našeho Kampotského pepře, obdarovat někoho k výročí a nebo sháníte krásný dárek pro milovníka gastronomie nejen na Vánoce?
Přesně pro tyto účely, ale třeba také pro radost z vaření na dovolené a nebo na chalupě slouží naše degustační sada v praktické dřevěné krabičce!
Jedna chráněná dílna chystá krabičky, druhá je plní a uvnitř najdete Fair Trade pepř - kombinace, která na maximum chutná i pomáhá!
Odkud pochází naše koření?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation.
Za stejnojmenným unikátním projektem, který se zaměřuje na Kampotskýpepř a koření v organické kvalitě z Kambodži stojí Nathalie Chaboche a Guy Porré. Díky tomuto projektu Vám nabízíme i my možnost využít ve své kuchyni jedinečný Kampotský pepř v nejlepší světové kvalitě.
Nejen Fair Trade Kampotský pepř s certifikací původu PGI. Součástí projektu je také podpora rozvoje pěstování pepře v regionu a pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu.
V samostatném projektu „Les Écoles De La Plantation“ podporujeme zdejší školy a přispíváme ke vzdělání místních dětí. V tomto projektu se můžete s námi podílet na investici do budoucnosti celého regionu Kampot.
Vítězové mezinárodních soutěží
Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection.
Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a Green Kampot Pepper Sauce - omáčka ze zeleného pepře.
La Plantation je tak skvělým důkazem toho, že projekt orientovaný na zachování tradičních lokálních produktů se silným sociálním, kulturním a environmentálním přesahem může být zároveň velice úspěšným se svými produkty na světovém trhu. Věřte ale, že cesta je to dlouhá a trnitá!
La Plantation - 10 let pěstování toho nejlepšího pepře a koření v Kampotu
Kampotský pepř je jen začátek a ti co nás znají delší dobu už to dobře vědí. Rodinná Fair Trade farma La Plantation začala před 10ti lety na zelené louce bez příjezdové cesty, elektřiny a vody. Dnes je ceněným zaměstnavatelem v regionu, producentem nejširší palety Kampotských pepřů, ale i několika desítek dalších stejně špičkových koření a produktů k jejichž výrobě přistupuje stejně jako ke Kampotskému pepři.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.