Pepř z Kampotu černý zauzený studeným kouřem 500g
Kód: DL-KKBP500Související produkty
Degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! Výběr čtyř legendárních druhů Kampotského pepře farmy La Plantation -...
Ultimativní degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! 11 legendárních druhů Kampotského pepře farmy La...
Podmanivá chuť s unikátními tóny eukalyptu a máty, které byste u černého pepře asi nečekali. Charakteristická výrazná a zároveň komplexní chuť Kampotského pepře, sušeného na...
Green pepper rub je prvním grilovacím kořením s Kampotským pepřem na trhu, sestavený z nejkvalitnějších lokálních ingrediencí farmy La Plantation - záruka skvělé chuti, kterou...
Hledáte ten nejlepší mlýnek v poměru cena/výkon? Mlýnek La Plantation s elegantním akrylovým tělem vám bude dělat radost jak doma, tak ve vašem provozu. Navíc s 25 letou zárukou...
Detailní popis produktu
Černý zauzený pepř z Kampotu
Pepř se sbírá ručně jako zelený pepř. Kuličku po kuličce je obírán, omýván a sušen na slunci po dobu až 3 dní. Během sušení se zbarví do typické černé barvy pepře a vytříbí své unikátní chutě Kampotského pepře.
Na rozdíl od černého Kampotského pepře je tento typ, tedy zauzený pepř z Kambodži upraven tradiční metodou uzení studeným kouřem. Kampotský pepř se udí na kokosových slupkách a rýžové trávě. Získává si tak jemné kouřové aroma.
Uzený Kampotský pepř
La Plantation
Studený kouř tradiční techniky uzení dolaďuje v pepři příjemné zauzené aroma. Jedinečné chutě Kampotského pepře jsou však svázány s unikátním „terroir“ Kampotu. Proto má i náš zauzený černý pepř ochrannou známku původu certifikát PGI.
Kampotského pepře spotřebujete méně než běžného!
Kvalitní Kampotský pepř se vyznačuje intenzivní chutí a vůní, díky čemuž je tak proslaven a oblíben u profesionálních šéfkuchařů, ale i mistrů grilu a všech milovníků dobrého jídla. Díky tomu ho ale také spotřebujete méně než běžného pepře a v momentě kdy jím perfektně dochutíte jídlo bude dominovat jeho chuť dříve, než pálivost. Osobně to máme vyzkoušené na vlastních dětech.
Uzený pepř z Kambodži u Vás v kuchyni
Specifické aroma po jemném uzení přímo nabádá k využití zauzeného Kampotského pepře při grilování. Tradiční způsob uzení studeným kouřem však dává vzniknout lehkému kouřovému aroma, které původní chuť pepře z Kampotu nepřebíjí nýbrž doplňuje.
Můžete tento uzený černý pepř z Kambodži použít jak při vaření či pečení tak na steak či hamburger na grilu. Nejlepší BBQ si však vychutnáte právě se zauzeným Kampotským pepřem.
PGI
Ruční sběr
Pečlivě, šetrně a ručně. Tak jsou sbírány jen ty zralé plodySušeno sluncem
Sušené na slunci pro přirozené vyladění dokonalých chutíFair trade
Spravedlivě odměníme práci farmářů a podporujeme místní rozvojOdkud pochází naše koření?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation.
Za stejnojmenným unikátním projektem, který se zaměřuje na Kampotský pepř a koření v organické kvalitě z Kambodži stojí Nathalie Chaboche a Guy Porré. Díky tomuto projektu Vám nabízíme i my možnost využít ve své kuchyni jedinečný Kampotský pepř v nejlepší světové kvalitě.
Nejen Fair Trade Kampotský pepř s certifikací původu PGI. Součástí projektu je také podpora rozvoje pěstování pepře v regionu a pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu.
V samostatném projektu „Les Écoles De La Plantation“ podporujeme zdejší školy a přispíváme ke vzdělání místních dětí. V tomto projektu se můžete s námi podílet na investici do budoucnosti celého regionu Kampot.
Vítězové mezinárodních soutěží
Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection.
Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a Green Kampot Pepper Sauce - omáčka ze zeleného pepře.
La Plantation je tak skvělým důkazem toho, že projekt orientovaný na zachování tradičních lokálních produktů se silným sociálním, kulturním a environmentálním přesahem může být zároveň velice úspěšným se svými produkty na světovém trhu. Věřte ale, že cesta je to dlouhá a trnitá!
La Plantation - 10 let pěstování toho nejlepšího pepře a koření v Kampotu
Kampotský pepř je jen začátek a ti co nás znají delší dobu už to dobře vědí. Rodinná Fair Trade farma La Plantation začala před 10ti lety na zelené louce bez příjezdové cesty, elektřiny a vody. Dnes je ceněným zaměstnavatelem v regionu, producentem nejširší palety Kampotských pepřů, ale i několika desítek dalších stejně špičkových koření a produktů k jejichž výrobě přistupuje stejně jako ke Kampotskému pepři.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.