12000 Brúsny Kameň KIYA MORIHEI - 210x75x25 mm

Kód: 6-19
Značka: Kiya
€198,33 €163,91 bez DPH
✅ Skladem (2 ks)

Japonský brúsny a obväzový kameň KIYA MORIHEI. Syntetický kameň s prímesami prírodných materiálov. Hrubosť JIS: 12000 .

Detailné informácie

Podrobný popis

Brúsny a obrusný kameň KIYA MORIHEI GC12000 210x75x25mm

Japonský brúsny kameň KIYA MORIHEI vdýchne vašim nožom nový život! Vaše nože získajú ostrosť, o akej ste vždy snívali. Nože budú oveľa ostrejšie, ako keď ste ich kupovali. Tieto brúsne kamene sú kombináciou určitého množstva najlepších syntetických a prírodných materiálov. Vďaka dlhoročnej tvrdej práci a výskumu japonského remeselníka MORIHEI boli vytvorené tieto prírodné syntetické kamene s najlepšími reznými vlastnosťami.

Prírodné syntetické brúsne kamene na vodnej báze sú k dispozícii v zrnitostiach #500, #1000, #4000, #6000, #8000 a #12000 - každý z nich sa vypaľuje pri inej a výrazne nižšej teplote ako bežné syntetické brúsne kamene. Na rozdiel od syntetických brúsnych kameňov, pri ktorých sa väčšinou používa horčík, sa ako spojivo používa živica. Všestrannosť tohto kameňa si môžete vyskúšať nielen na nožoch, ale môžete ním naostriť aj nožnice, sekery, britvy, dláta, vreckové a lovecké nože. Tento kameň nie je potrebné namáčať - stačí naň naliať trochu vody a brúsenie sa môže začať.


  • •zrnitosť brúsneho kameňa JIS: #12000
  • •dlhá životnosť brúsneho kameňa - extrémne nízke opotrebenie
  • •veľmi rýchly účinok brúsenia a leštenia
  • •veľkosť brúsneho kameňa: 210x75x25 mm
  • •brúsny kameň zo syntetického korundu (oxidu hlinitého) + prírodných materiálov

  • •brúsny kameň sa môže používať s vodou alebo olejom
  • •pred použitím stačí mlecí kameň poliať vodou - je však lepšie namočiť celý mlecí kameň na niekoľko minút do vody (teplota vody: 15-45 stupňov Celzia)
  • •brúsny kameň vhodný na ostrenie všetkých čepelí okrem keramických nožov. Je možné brúsiť drevoobrábacie nástroje a záhradné náradie

#ShowMore#

Potrebujete poradiť?

Radi vám pomôžeme s výberom alebo odpovieme na vaše otázky týkajúce sa produktov! Zavolajte na našu zákaznícku linku +420 702 049 048, ktorá je vám k dispozícii od pondelka do piatka od 7:30 do 16:00!

Kurz brúsenia nožov

Pravidelne organizujeme kurzy brúsenia nožov pre začiatočníkov, na ktorých vás naučíme brúsiť kamene tradičnou japonskou metódou.

dellinger návod na broušení nožů na kameni

Dellinger záruka

Produkty, ktoré Vám dodá Dellinger prichádzajú so 100% zárukou spokojnosti. Zaručujeme vám vynikajúci výrobok, ktorý vám poskytne tie najlepšie služby a je overený mnohými spokojnými zákazníkmi. Každý kus sa môže stať múdrym riešením darčeka k narodeninám, svadbe alebo Vianociam. Každý produkt, ktorý Dellinger ponúka, je starostlivo kontrolovaný. Poskytujeme vám doživotnú záruku na akékoľvek skryté chyby. Ak máte akékoľvek otázky - náš tím je vám plne k dispozícii a pokúsi sa vám pomôcť v akejkoľvek (aj nepríjemnej) situácii.

Dodatočné parametre

Kategória: syntetické s prídavkom prírodných materiálov
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.93 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

KIYA je jedna z nejstarších japonských společností specializujících se na výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů a nástrojů. Založena v roce 1792 v Edo (dnešní Tokio), KIYA má více než 200 let zkušeností a tradice v kovářském řemesle.

#showmore#

Historie a tradice

KIYA byla založena během období Edo a rychle si získala reputaci díky svým vynikajícím nožům a nástrojům. Společnost je známá tím, že předává své řemeslné umění z generace na generaci, což se odráží v kvalitě a preciznosti jejich produktů.

Produkty

KIYA nabízí širokou škálu kuchyňských nožů a nástrojů:

  • Tradiční japonské nože: Nože jako Gyuto, Santoku, Nakiri, Usuba a Deba, navržené pro specifické kuchařské úkoly.
  • Speciální nože: Nože určené pro sashimi, sushi a další japonské speciality.
  • Kuchyňské náčiní: Nůžky, brousky na nože, a další pomocné nástroje pro kuchaře.

Kvalita a řemeslo

KIYA kombinuje tradiční kovářské techniky s moderními technologiemi. Používají vysoce kvalitní oceli, včetně damascénské oceli, která je známá pro svou pevnost a jedinečný vzor na čepeli. Každý nůž prochází pečlivým procesem výroby, který zahrnuje:

  • Ruční kování: Zkušení řemeslníci tvarují a kalí čepele pro dosažení optimální tvrdosti a ostrosti.
  • Broušení a leštění: Ruční dokončování čepele pro zajištění maximální ostrosti a estetického vzhledu.
  • Kontrola kvality: Každý produkt je pečlivě kontrolován, aby splňoval vysoké standardy společnosti.

Design a ergonomie

Rukojeti nožů KIYA jsou navrženy pro pohodlné a bezpečné uchopení. Materiály rukojetí zahrnují:

  • Tradiční dřevo: Jako je magnólie nebo palisandr, které dodávají noži klasický vzhled.
  • Moderní materiály: Odolné syntetické materiály, které jsou snadno udržovatelné a odolné vůči vlhkosti.

Mezinárodní přítomnost

KIYA má své hlavní prodejny v Tokiu, například v historické čtvrti Nihonbashi. Jejich produkty jsou oblíbené nejen v Japonsku, ale i mezi profesionálními kuchaři a nadšenci do vaření po celém světě. Společnost často spolupracuje s mezinárodními distributory a účastní se globálních kulinářských výstav.

Závazek k excelenci

Společnost KIYA se zavázala k neustálému zlepšování a inovaci svých produktů. Kombinace více než dvou století zkušeností s moderními výrobními postupy jim umožňuje vytvářet nože, které splňují potřeby současných kuchařů.

Závěr

KIYA představuje dokonalé spojení japonské tradice a moderní kvality. Jejich nože jsou symbolem řemeslné preciznosti a jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a vysoce kvalitní kuchyňské nástroje.