Podrobný popis
Japonský nôž Masahiro MSC Chef 155 mm
Je to jeden z najčastejšie vyberaných nožov do kuchyne, a to tak profesionálnymi kuchármi, ako aj amatérmi. Charakteristický tvar noža, ktorý pochádza z francúzskej kuchyne, sa používa na mnohé kuchynské práce a názov kuchársky nôž zdôrazňuje skutočnosť, že je nepostrádateľným nástrojom každého kuchára. Nôž je veľmi ľahký a rukoväť dobre padne do malých aj veľkých rúk. Vďaka dokonalému vyváženiu čepele a rukoväte umožňuje rytmický, veľmi efektívny kývavý pohyb po povrchu pri krájaní alebo sekaní rôznych produktov.
Japonské nože Masahiro MSC sú určené pre domácich užívateľov. Nenájdete tu veľa špecializovaných nožov rôznych tvarov. Namiesto toho uvádzame základné a najčastejšie používané nože na prácu v domácej kuchyni: kuchársky nôž, nôž santoku a malý univerzálny nôž. Existuje aj tradičný japonský nôž na krájanie zeleniny - nakiri.
Oceľ MBS-26 použitá na výrobu tejto série nožov je jedinečná zliatina uhlíka (0,85-1,00 %), chrómu (13-15 %) a molybdénu, mangánu a vanádu. Tento materiál vďačí za svoje jedinečné vlastnosti špeciálnemu tepelnému spracovaniu. Tajomstvo trojstupňového procesu, ktorý pozostáva z kalenia, chladenia pri veľmi nízkej teplote a popúšťania až do tvrdosti 58-59 HRC, poznajú len majitelia spoločnosti - rodina Hattori. Výsledná oceľ sa dá naostriť na nevídanú ostrosť a charakteristickou vlastnosťou nožov je zachovanie veľmi agresívneho ostria po veľmi dlhú dobu Masahiros uznávajú používatelia na celom svete. AUS-8 patrí do skupiny tzv. nehrdzavejúcich ocelí a nereaguje s kyslými produktmi zmenou farby alebo zápachu. Udržiavať nože z tejto zliatiny v perfektnom lesklom stave nie je žiadny problém. Stačí obyčajné umytie vo vlažnej vode s prostriedkom na umývanie riadu. Po umytí nezabudnite nôž utrieť do sucha.
Rukoväť vyrobená z antibakteriálneho dreva Pakkawood je dokonale tvarovaná a opracovaná tak, aby nôž pôsobil ako prirodzené pokračovanie ruky a aby sa s ním ľahko a veľmi príjemne pracovalo.
K nožu odporúčame zakúpiť puzdro alebo chránič čepele.
Dodatočné parametre
Hmotnosť: | 0.083 kg |
---|---|
čepel typ oceli: | monokompozitní |
délka ostří: | 151-200 mm |
typ rukojeti (střenky): | ergonomická - západní typ |
typ nože: | Chef / Gyuto / Kiritsuke |
série: | Masahiro MSC |
typ nože: | kuchařský nůž |
délka čepele: | 12-15 cm |
Styl: | západní |
Produkt nájdete v tejto kategórii
Masahiro je jednou z předních japonských značek nožů, známá pro svou vysoce kvalitní výrobu a dlouholetou tradici. Společnost byla založena v roce 1932 v městě Seki, které je proslulé výrobou nožů, a od té doby si vybudovala pověst výrobce výjimečných kuchyňských nástrojů.
Nože Masahiro jsou známé pro:
-
Vysokou kvalitu oceli – Masahiro používá vlastní typ oceli označovaný jako MBS-26, která je extrémně odolná proti korozi a dlouho drží ostrost. Tento materiál kombinuje tvrdost a flexibilitu, což umožňuje snadné broušení a dlouhodobé zachování ostří.
-
Tradiční i moderní zpracování – Masahiro dbá na tradiční japonské postupy, zároveň však využívá moderní technologie a metody zpracování, což vede k dokonalému vyvážení a stabilitě nože.
-
Ergonomické rukojeti – Rukojeti jsou obvykle vyrobeny ze dřeva nebo syntetických materiálů a jsou navrženy tak, aby pohodlně seděly v ruce. Toto je obzvláště důležité při dlouhodobém používání nože, kdy minimalizují únavu rukou.
-
Široká nabídka nožů – Masahiro nabízí široké spektrum kuchyňských nožů, včetně univerzálních nožů, speciálních nožů na maso, ryby, zeleninu i japonské varianty, jako je Deba nebo Gyuto. Tyto nože jsou oceňovány jak profesionálními kuchaři, tak domácími kuchaři pro svou všestrannost a spolehlivost.
Masahiro je ceněna pro precizní řemeslné zpracování a důraz na detail, což z nich dělá jednu z nejoblíbenějších značek japonských nožů mezi profesionály i nadšenci do vaření po celém světě.