Podrobný popis
Nôž Masahiro MV-H Chef Dimple 180 mm
Masahiro MV-H Šéfkuchár Dimple je jedným z najčastejšie volených nožov do kuchyne, a to ako profesionálnymi, tak amatérskymi kuchármi. Charakteristický tvar noža, ktorý pochádza z francúzskej kuchyne, sa používa na mnohé kuchynské práce a názov kuchársky nôž zdôrazňuje skutočnosť, že je nepostrádateľným nástrojom každého kuchára. Nôž je veľmi ľahký a rukoväť dobre padne do malých aj veľkých rúk. Vďaka dokonalému vyváženiu čepele a rukoväte umožňuje rytmický, veľmi efektívny kývavý pohyb po povrchu pri krájaní alebo sekaní rôznych produktov.
Verzia Dimple má drážky na oboch stranách čepele, aby sa krájané potraviny neprilepili na čepeľ.
Séria MV-H bola navrhnutá a vyrobená pre európskych a amerických spotrebiteľov, ktorí používajú nože trochu iným spôsobom ako v Japonsku. Okrem krájania sa na Západe nože používajú aj na krájanie. S ohľadom na túto techniku boli čepele nožov série MV-H vyrobené o niečo hrubšie a odolnejšie na ťažšiu prácu.
Nože tohto radu sú vyrobené z vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele MBS-26, ktorá je derivátom molybdénu a vanádu a ktorá bola podrobená trojstupňovému procesu kalenia, až kým nedosiahla tvrdosť 58-59 HRC. Každú čepeľ doviedli k dokonalosti remeselníci s viac ako 30-ročnou praxou, ktorí nože povýšili na dokonalejšiu Masahiro na nebývalo ostrú úroveň.
Hygienická rukoväť s antibakteriálnymi vlastnosťami je vyrobená z materiálu polyacetal (POM), ktorý sa vyznačuje mimoriadnou odolnosťou. Rukoväť je zaistená tromi dokonale osadenými nitmi a medzi ňou a čepeľou je ďalšia kovová výstuha.
Nože tohto radu sú brúsené obojstranne, ale na rozdiel od väčšiny západných výrobcov, Masahiro ich asymetricky zostruje 80/20. To znamená, že čepeľ je v osi noža posunutá na jednu stranu. Výhodou asymetrického zaostrovania je až o 35 % tenšie ohnisko v porovnaní so symetrickým zaostrovaním, a teda výrazne ostrejšie.
K nožu odporúčame zakúpiť puzdro alebo chránič čepele.
Dodatočné parametre
Hmotnosť: | 0.13 kg |
---|---|
čepel typ oceli: | monokompozitní |
délka ostří: | 151-200 mm |
typ rukojeti (střenky): | ergonomická - západní typ |
typ nože: | Chef / Gyuto / Kiritsuke |
série: | Masahiro MV-H |
typ nože: | kuchařský nůž |
délka čepele: | 16-19 cm |
Styl: | západní |
Produkt nájdete v tejto kategórii
Masahiro je jednou z předních japonských značek nožů, známá pro svou vysoce kvalitní výrobu a dlouholetou tradici. Společnost byla založena v roce 1932 v městě Seki, které je proslulé výrobou nožů, a od té doby si vybudovala pověst výrobce výjimečných kuchyňských nástrojů.
Nože Masahiro jsou známé pro:
-
Vysokou kvalitu oceli – Masahiro používá vlastní typ oceli označovaný jako MBS-26, která je extrémně odolná proti korozi a dlouho drží ostrost. Tento materiál kombinuje tvrdost a flexibilitu, což umožňuje snadné broušení a dlouhodobé zachování ostří.
-
Tradiční i moderní zpracování – Masahiro dbá na tradiční japonské postupy, zároveň však využívá moderní technologie a metody zpracování, což vede k dokonalému vyvážení a stabilitě nože.
-
Ergonomické rukojeti – Rukojeti jsou obvykle vyrobeny ze dřeva nebo syntetických materiálů a jsou navrženy tak, aby pohodlně seděly v ruce. Toto je obzvláště důležité při dlouhodobém používání nože, kdy minimalizují únavu rukou.
-
Široká nabídka nožů – Masahiro nabízí široké spektrum kuchyňských nožů, včetně univerzálních nožů, speciálních nožů na maso, ryby, zeleninu i japonské varianty, jako je Deba nebo Gyuto. Tyto nože jsou oceňovány jak profesionálními kuchaři, tak domácími kuchaři pro svou všestrannost a spolehlivost.
Masahiro je ceněna pro precizní řemeslné zpracování a důraz na detail, což z nich dělá jednu z nejoblíbenějších značek japonských nožů mezi profesionály i nadšenci do vaření po celém světě.