Galangal! Nepřehlédutelným kořením v kambodžské kuchyni!
Galgán neboli galangal je rostlina čeledi zázvorníkovité rostoucí v Asii. Je využívaná v kuchyni pro svoji charakteristickou vůni a chuť podobnou zázvoru avšak s jedinečnou odlišností.
V ajurvédské medicíně využívají kořen galaganu pro zklidnění žaludku a nevolnosti. Dokonce jej míchají do různých čajových směsí.
Jeho divoká podoba je ještě intenzivnější než běžně pěstovaný kultivar. Intenzivní, až hořčičné aroma Vás při přivonění může pěkně kopnout do nosu. Jeho oddenky jsou ručně sbírány, čištěny, krájeny, sušeny a pak na poslední chvíli umlety do maloobchodního balení, těsně před expedicí.
Lze jej skvěle kombinovat se zázvorem, lístky z limetky, a citronovou trávou v omáčkách, vývarech a nebo tradičních asijských receptech.