Detailní popis produktu
Japonský nůž šéfkuchaře Fugu - Yanagiba Sakai Takayuki Honyaki Aonikou
Velmi ostrý japonský filetovací nůž Fugu - Yanagiba, série Sakai Takayuki Honyaki Aonikou. Nůž byl vyroben ve městě Sakai ve společnosti Aoki Hamono Co.,Ltd., která je po celém světě známá výrobou nožů. Čepel nože je ručně vykovaná tradičním způsobem z jednoho kusu vysoce kvalitní uhlíkové oceli, zpracované technologií Honyaki a se zrcadlovou úpravou. Obvykle je použita ocel označená jako White Steel nebo Blue Steel. Honyaki je proces kalení vodou, čímž vzniká ostří velmi tvrdé, které si dlouho zachovává svou ostrost. Nejjemnější honyaki (mizu-honyaki) jsou pak odlišně kaleny pomocí vrstvy hlíny přes hřbet, aby se dosáhlo měkkého hřbetu a tvrdého břitu, což vede k nádhernému hamonu. Je to stejná metoda jaká se používá pro tradiční výrobu katany. Jejich kování je extrémně obtížné, a proto vyžadují vysokou úroveň dovedností a zkušeností.
Nože honyaki obecně nelze vyrábět sériově a jsou ve srovnání s jinými typy nožů drahé. Jsou určeny především pro profesionální kuchaře a jsou uznávány jako nejkvalitnější japonské kuchyňské nože.
Každý nůž je vyroben pomocí různých tradičních technik a prochází rukama mistrovských řemeslníků, jako jsou nožíři a brusiči. Kromě historických technik je do každého kusu vložena vášeň a um řemeslníků, a každý nůž nese vysokou známku kvality a je neopakovatelný.
Parametry nože:
Celková délka: | 447 mm |
Délka ostří: | 290 mm |
Délka rukojeti: | 142 mm |
Hmotnost: | 178 g |
#ShowMore#
Yanagiba je robustní jednostranný nůž broušený v japonském stylu pouze z jedné strany. Profesionální dlouhý krájecí nůž určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi. Jeho překrásná robustní čepel je schopna krájet potraviny v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Yanagiba je jedním z nejdůležitějších tradičních japonských nožů a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Rukojeť má tvar osmiúhelníku a je vyrobena ze dřeva ebenu, které je extrémně tvrdé, na bolstr je použit buvolí roh.
Potřebujete poradit? Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00! |
Doporučení a údržba
|
|
Upozornění Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit. |
Ostření kuchyňského nože
Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Čištění kuchyňského nože:
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Dellinger záruka
Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.Parametry produktu:
Hmotnost: | 0.05 kg |
---|---|
čepel typ oceli: | 3 vrstvá |
délka ostří: | 251-300 mm |
typ rukojeti (střenky): | oktagonal - osmihranná |
typ nože: | Yanagiba |
série: | Sakai Takayuki Honyaki Aonikou |
Produkt naleznete v této kategorii
K tomuto produktu doporučujeme ještě dokoupit

Kuchyňské oboustranné akáciové prkénko Dellinger. Ideální pro krájení surovin a servírování doma i u grilu. Ideální pro práci v chladu a náročných podmínkách. Rozměr 420x280x25 mm.

Kuchyňské krájecí a dranžírovací kulaté akáciové prkénko Dellinger. Ideální pro krájení masa, ryb, pečiva, ovoce a zeleniny. Rozměr 380x30 mm.

Kuchyňské oboustranné akáciové prkénko Dellinger. Ideální pro krájení surovin a servírování doma i u grilu. Ideální pro práci v chladu a náročných podmínkách. Rozměr 420x280x25 mm.

Kuchyňské krájecí a dranžírovací kulaté akáciové prkénko Dellinger. Ideální pro krájení masa, ryb, pečiva, ovoce a zeleniny. Rozměr 380x30 mm.

Kuchyňské oboustranné akáciové prkénko Dellinger. Ideální pro krájení surovin a servírování doma i u grilu. Ideální pro práci v chladu a náročných podmínkách. Rozměr 420x280x25 mm.

Kuchyňské krájecí a dranžírovací kulaté akáciové prkénko Dellinger. Ideální pro krájení masa, ryb, pečiva, ovoce a zeleniny. Rozměr 380x30 mm.