Kampotský bílý pepř
Region Kampot v Kambodži je jedním z mála míst, kde můžete získat pravý bílý pepř. Existují totiž napodobeniny bílého kampotského pepře.
Ty ale nepocházejí z plně zralých zrnek, tak jako ten náš. Jsou vyráběny z nezralého zeleného pepře a tím ztrácí na své kvalitě.
Jak se pravý bílý pepř vyrábí a jak jej poznat?
Právě díky veškerému úsilí poctivé ruční práce s použitím výhradně zralých červených zrníček pepře, je pravý bílý pepř skutečně unikátním produktem světové kvality.
Zrníčka červeného pepře jsou přes noc namočena do pitné vody. Díky tomu se kolem semínka pepře nasákne zralá měkká slupka, kterou následující den lze oloupat. Semínko pepře bez slupky je hlavní podstatou pravého bílého pepře. Zrníčka bílého pepře jsou poté nekolikrát myta a sušena na slunci.
Kuličky jsou již na první pohled větší, stejnoměrné, povětšinou pruhované a chuť je hladká a sametová.