Kampotský pepř dlouhý fermentovaný 50g tubus
Kód: DL-SLP50TUSouvisející produkty
Degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! Výběr čtyř legendárních druhů Kampotského pepře farmy La Plantation -...
Ultimativní degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! 11 legendárních druhů Kampotského pepře farmy La...
Podmanivá chuť s unikátními tóny eukalyptu a máty, které byste u černého pepře asi nečekali. Charakteristická výrazná a zároveň komplexní chuť Kampotského pepře, sušeného na...
Green pepper rub je prvním grilovacím kořením s Kampotským pepřem na trhu, sestavený z nejkvalitnějších lokálních ingrediencí farmy La Plantation - záruka skvělé chuti, kterou...
Detailní popis produktu
Maximální čerstvost měkkého pepře
Inovativní podoba dlouhého pepře fermentovaného v soli. Dlouhý pepř je fermentován v mořské soli ihned po sklizni tak, aby si zachoval maximální čerstvost! Lze jej konzumovat celý nebo snadno nakrájet nožem.
Neopakovatelné charakteristické aroma lékořice!
Tuhle chuť u pepře byste pravděpodobně nikdy nečekali. Rostlina, z které pochází se nazývá Piper Retrofractum. Fermentovaný pepř má poměrně jemný, komplexní a harmonický nástup s jemným aroma a chutí lékořice. Je svěží, voňavý, jeho pálivost je jemnější a unikátní chuť přetrvává po dlouhou dobu.
Vyniká zejména ve studené kuchyni!
Tenhle pepř do vašich lahůdek ze studené kuchyně skvěle zapadne! Na svém menu jej má i několik michelinských restaurací, kde v kombinaci se sýry dělá doslova chuťové zázraky! Nakrájený fermentovaný dlouhý pepř může dát naprostou novou chuť také vašim salátům.
Radek Kašpárek, Field Restaurant
Dlouhý fermentovaný pepř je můj favorit, ten ve Fieldu často zakomponuji do menu. Naposledy jsme ho měli krájený na tenké plátky a položený na pečené prso z holuba. Lehká štiplavost i pálivost krásně doplnila a snoubila se s chutí vyzrálého masa.PGI
Ruční sběr
Pečlivě, šetrně a ručně. Tak jsou sbírány jen ty zralé plodySušeno sluncem
Sušené na slunci pro přirozené vyladění dokonalých chutíFair trade
Spravedlivě odměníme práci farmářů a podporujeme místní rozvojOdkud pochází naše koření?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation.
Za stejnojmenným unikátním projektem, který se zaměřuje na Kampotský pepř a koření v organické kvalitě z Kambodži stojí Nathalie Chaboche a Guy Porré. Díky tomuto projektu Vám nabízíme i my možnost využít ve své kuchyni jedinečný Kampotský pepř v nejlepší světové kvalitě.
Nejen Fair Trade Kampotský pepř s certifikací původu PGI. Součástí projektu je také podpora rozvoje pěstování pepře v regionu a pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu.
V samostatném projektu „Les Écoles De La Plantation“ podporujeme zdejší školy a přispíváme ke vzdělání místních dětí. V tomto projektu se můžete s námi podílet na investici do budoucnosti celého regionu Kampot.
Vítězové mezinárodních soutěží
Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection.
Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a Green Kampot Pepper Sauce - omáčka ze zeleného pepře.
La Plantation je tak skvělým důkazem toho, že projekt orientovaný na zachování tradičních lokálních produktů se silným sociálním, kulturním a environmentálním přesahem může být zároveň velice úspěšným se svými produkty na světovém trhu. Věřte ale, že cesta je to dlouhá a trnitá!
La Plantation - 10 let pěstování toho nejlepšího pepře a koření v Kampotu
Kampotský pepř je jen začátek a ti co nás znají delší dobu už to dobře vědí. Rodinná Fair Trade farma La Plantation začala před 10ti lety na zelené louce bez příjezdové cesty, elektřiny a vody. Dnes je ceněným zaměstnavatelem v regionu, producentem nejširší palety Kampotských pepřů, ale i několika desítek dalších stejně špičkových koření a produktů k jejichž výrobě přistupuje stejně jako ke Kampotskému pepři.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.