Chilli omáčka Khmer Masala
Omáčka Khmer Masala je velice podobná omáčkám používaným v Pakistánu a Indii. Naše verze je vyladěna místním šéfkuchařem o typicky khmerské koření - kardamom a místní kari lístky.
Khmer Masala omáčka má pálivost 3/5 - začátečník tak musí trochu potrénovat, zkušenější chilli žrouti si ji však vychutnají na plné pecky!
Omáčka může být přidána do jogurtu a nebo jeho vegetariánské verze v kombinaci se zeleninou a nebo drůbežím masem, díky velice silné chuti však může být použita i k marinování masa potřením lehkou vrstvou omáčky.
Omáčka z čerstvého koření z Kambodži. Obsahuje ocet, chilli, rajčata, hnědý cukr, cibuli, mrkev, česnek, černý Kampotský pepř, zázvor, kardamom, sůl, badyán, kari lístky a kurkumu. Energetická hodnota 406kJ/97kcal, Tuky 2,1g (z toho nasycené 0,7g), sacharidy 16,7g (z toho cukry 10,8g), proteiny 2,8g, sůl 0,2g - údaje na 100ml výrobku.