Nůž Kiritsuke/Santoku/Bunka 180 mm Kanetsugu Zuiun SPG2

Kód: 9303
7 499 Kč –10 % 6 749 Kč 5 578 Kč bez DPH
✅ Skladem (>5 ks)
Gravírování ?

Japonský kuchařský nůž Kanetsugu Kiritsuke/Santoku s jádrem z práškové oceli SPG2, 62 vrstev damaškové oceli a se 7-hrannou japonskou rukojetí. Délka čepele 180 mm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž na maso KIRITSUKE/Santoku 180 mm série ZUIUN

Robustní, velmi ostrý japonský nůž KIRITSUKE/Santoku 180 mm z rychlořezné práškové oceli SPG2 s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Tento nůž je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nože. Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější. SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Jelikož je špička čepele modelována podle japonského meče, je vhodná i pro přípravu pokrmů, které vyžadují použití špičky a také pro dekorativní vyřezávání. Japonské umění, preciznost a nové technologie činí tento nůž z práškové damaškové oceli (damascus steel) jedinečným a nenapodobitelným.

Ostrost: Hamaguriha (konvexní hrana) Vynikající prášková ocel SPG2 je broušena do tvaru "hamaguriba", stejně tak jako japonské meče. Tímto je zaručena dokonalá ostrost a trvanlivost ostří.

Tepelné zpracování: Sub-Zero proces - speciální chlazení ostří na teplotu -70 °C nebo nižší, poskytuje vysokou tvrdost a houževnatost.

K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochrannou krytku.

#ShowMore#

Parametry nože Kiritsuke/Santoku:

Celková délka: 330 mm
Délka ostří: 180 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Hmotnost: 150 g

Nůž KIRITSUKE/Santoku ZUIUN má ultra ostré řezné jádro z japonské práškové oceli SPG2, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Japonská prášková ocel SPG2 má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti R63 +/- 1 Rockwella. Jádro z japonské práškové oceli SPG2 je vloženo mezi 62 vrstev 2 nerezových damascénských ocelí (damascus steel), které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpytivým damascénským vzorem minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli. připomínající vlnky na povrchu písečných dun v poušti je jedinečný, neopakovatelný a stane se symbolem Vaší individuality.

7-hranná rukojeť v japonském stylu poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Ebenové dřevo pakka-wood je díky vysoké vrstevnatosti přirozeně odolné a tvarově stabilní. Ozdobný čep rukojeti je decentní asijsou zdobnou metodou. Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky. Nože Kanetsugu ZUIUN plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Upozornění

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

Ostření kuchyňského nože

pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zuiun SPG 2 Damascus steel
Hmotnost: 0.15 kg
čepel typ oceli: damašková
délka ostří: 201-250 mm
typ rukojeti (střenky): 7 hranná - japonského stylu
typ nože: Santoku
série: Kanetsugu Zuiun SPG3

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: