Jádro nože je z oceli AUS-8, která byla vyvinuta v Japonsku. Tato ocel patří mezi tzv. práškové oceli, což znamená, že je vyrobena z jemně mletého prášku železa a uhlíku. AUS-8 je považována za jednu z nejlepších ocelí pro výrobu nožů na světě. Je známá svou vynikající kombinací tvrdosti, odolnosti proti opotřebení a korozní odolnosti. Obsahuje velké množství uhlíku, což jí poskytuje vysokou tvrdost a zároveň zachovává dostatečnou pružnost. Nože vyrobené z oceli AUS-8 jsou obvykle ručně kované a mají vynikající ostří. Díky vysoké tvrdosti oceli je možné dosáhnout dlouhodobého udržení ostrosti, což je důležité pro každodenní používání nože. Tato ocel je také dobře odolná proti korozi, což znamená, že nože jsou snadno udržovatelné a odolné vůči vlivům vlhkosti. Japonská ocel AUS-8 je oblíbená mezi profesionálními kuchaři. Její vysoká kvalita, výkon a estetická hodnota ji činí atraktivní volbou pro ty, kteří oceňují kvalitní nože. Na obou stranách čepele je použita nerezová ocel odolná proti korozi. Výsledkem je krásný vlnovitý vzor (hamon) na ostří čepele, podobný jako u japonského samurajského meče.
Západní rukojeť je vyrobena z černého materiálu Pakka-wood. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Tento nůž je vhodný pro použití pravou i levou rukou. Mozaikový pin umístěný ve středu rukojeti působí japonským dojmem a je dokonalým designovým prvkem.
|
Potřebujete poradit?
Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!
|
Doporučení a údržba
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
|
Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
|
|
Upozornění
Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.
|
Ostření kuchyňského nože
Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

Čištění kuchyňského nože:
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Dellinger záruka
Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.