Detailní popis produktu
Japonský kuchařský nůž Gyuto/Chef Hokiyama Tosa-Ichi
Extrémně ostrý japonský nůž Gyuto/Chef ze série Hokiyama Tosa-Ichi White Octagonal z japonské oceli AOGAMI SUPER (Blue Super Steel). Gyuto je japonský kuchyňský nůž, který je oblíbený pro svou všestrannost a široké spektrum použití. Je to špičatý nůž s rovným ostřím a dlouhou čepelí, který je často používán na krájení, drcení, plátkování a důkladné sekání masa, ryb, ovoce a zeleniny. Jedna z hlavních charakteristik gyuto nože je jeho univerzálnost. Gyuto je ideální pro různé kuchyňské úkoly, jako je krájení masa na kosti, filování ryb, sekaní bylinek, nebo rozseknutí tvrdé zeleniny.
Gyuto má obvykle dlouhou a štíhlou čepel, která umožňuje precizní práci a umožňuje kuchařům dosahovat vysoce kvalitních výsledků. Typická délka čepele gyuto nože se pohybuje mezi 20 až 30 cm, s průměrnou délkou kolem 24 cm. Některé gyuto nože mají i delší čepele, což je vhodné pro profesionální kuchaře nebo ty, kteří preferují větší čepel pro řezání velkých kusů potravin. Celkově je gyuto nůž vysoce ceněný pro svou univerzálnost, kvalitu a výkon. Je oblíbeným nástrojem mezi profesionálními kuchaři i domácími kuchaři, kteří ocení jeho schopnost zvládnout různé úkoly ve kuchyni s precizností a lehkostí.
K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochranu ostří.
Parametry nože Gyuto/Chef:
Celková délka: |
370 mm |
Délka ostří: |
215 mm |
Délka rukojeti: |
140 mm |
Hmotnost: |
150 g |
#ShowMore#
Ocel Aogami Super je extrémně bohatá na obsah uhlíku, který přímo ovlivňuje tvrdost čepele. Obsahuje také 0,4 % vanadu, který dodává oceli větší houževnatost. Ocel Aogami Super je hodnocena jako nejmodernější uhlíková ocel na trhu. Ocel s vysokým obsahem uhlíku vyžaduje větší údržbu, protože se na ní rychle vytváří ochranná patina, a pokud není po každém použití otřena a vysušena, dochází k tvorbě patiny (rzi). Hokiyama však tento problém vyřešila a trochu nám údržbu usnadnila. Dvě vnější vrstvy z měkčí oceli SUS405 jsou odolné proti korozi. Jádro z oceli Aogami Super je na samém okraji stále odhalené (viditelná, zakřivená linie na spodní straně čepele představuje hranici mezi jádrem a vnějšími ocelemi). Tvrdost oceli Aogami Super se pohybuje kolem 63 HRC. Jedná se o extrémně tvrdou ocel, což znamená, že si i přes intenzivní používání dlouho zachovává vysokou ostrost. Díky vysokému obsahu uhlíku se navíc nůž velmi snadno brousí.
Hokiyama se tímto nožem snažila navázat na tradice japonských nožů. Na střenku nože připevnili rukojeť z magnóliového dřeva, která je opatřena objímkou z buvolího rohu. Magnolie je pro své antiseptické vlastnosti skvělou volbou pro rukojeť, ale protože se jedná o měkké dřevo, poměrně rychle se zabarví, takže doporučujeme držet rukojeť čistýma rukama. Rukojeť má osmihranný (octagonový) tvar, takže ji mohou používat jak leváci, tak praváci.
|
Potřebujete poradit?
Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!
|
Doporučení a údržba
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
|
Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
|
|
Upozornění
Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.
|
Ostření kuchyňského nože
Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

Čištění kuchyňského nože:
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Dellinger záruka
Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.