Japonský nůž Honesuki-Kaku 150mm Kanetsune AUS-10 PRO Series
Kód produktu: KNTN-KC-183

Japonský nůž Honesuki-Kaku 150mm Kanetsune AUS-10 PRO Series

Kód produktu: KNTN-KC-183

Japonský vykosťovací nůž na drůbež Honesuki-Kaku ze série Kanetsune AUS-10 PRO Series s čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-10 HRC 59-60. Klasická západní rukojeť z Plywood se třemi nýty. Délka ostří 150 mm.

Detailní informace

Gravírování ?
Můžeme doručit do
✅ Skladem (2 ks)
7.4.2025
3 299 Kč 2 726 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Japonský vykosťovací nůž Honesuki-Kaku ze série Kanetsune AUS 10 PRO

Řeznický nůž Honesuki-Kaku ze série Kanetsune AUS 10 PRO series. Honesuki (vykosťovací nůž), také známý jako "Sabaki"- dvojitý úkos, se používá k oddělení masa od kostí. Typ Kaku (také známý jako východní typ) má čepel trojúhelníkového tvaru. Typ Maru (také známý jako západní typ) má čepel a rukojeť, které jsou stejné. Honesuki Kaku je nůž především určený k dělení a vykosťování drůbeže. Jedná se o tuhé a robustní nože s velmi ostrou a špičatou špičkou. Nůž je velmi účinný pro manévrování kolem kostí, ořezávání a přesné řezy v úzkých místech. I když jsou nože silnější a stabilnější, nejsou určeny k řezání kostí, ale slouží k otevření drůbeže překonáním chrupavek a kloubů. Mnoho profesionálních řezníků a kuchařů dává přednost noži jako je tento kvůli jeho univerzálnosti. Je to také velmi svižný nůž. Jeho jednoduchý aerodynamický design, ho dělá příjemným a lehkým - ale pozor, je velmi snadné se s tímto divochem pořezat, pokud se vám smekne ruka.

Čepel je vyrobena z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-10, která obsahuje 0,95 - 1,10% uhlíku a dobře vyvážené složení molybdenu, vanadu a dalších legur. Tato nerezová ocel má vynikající odolnost proti korozi a houževnatost, tvrdost je HRC 59-60. Základní a jednoduchá rukojeť z materiálu Plywood má vynikající přilnavost a vysokou odolnost proti opotřebení. Fulltangová konstrukce (čepel nože prochází celým nožem a rukojeť je pronýtována 3 nýty) zaručuje celkovou konstrukční pevnost.

Tato série nožů je asymetricky broušená, to znamená, že byť je nůž konstruován jako oboustranně broušený (vhodný pro praváky i leváky – tzv. 50/50), je opatřen brusem v poměru úkosu 90/10 pro praváky. Toto broušení je typické pro japonské uživatele a zaručuje daleko větší ostrost nože a lepší průnik do krájené suroviny. Existují i obdobné asymetrické brusy, například 70/30 nebo 80/20.

Tyto nože je možno na základě vašeho požadavku přebrousit v naší brusírně na vámi požadovaný typ úhlu za poplatek.

Parametry nože:

Celková délka: 270 mm
Délka ostří: 150 mm
Délka rukojeti: 115 mm
Hmotnost: 170 g

#ShowMore#

Parametry produktu:

Hmotnost: 0.17 kg
čepel typ oceli: monokompozitní
délka ostří: 101-150 mm
typ rukojeti (střenky): ergonomická - západní typ
typ nože: Honesuki/Kaku
série: Kanetsune AUS-10 PRO Series
Produkt naleznete v této kategorii
AUS-10 series

Kanetsune Seki je renomovaná japonská společnost specializující se na výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů a řezných nástrojů. Sídlí ve městě Seki v prefektuře Gifu, které je proslulé svou více než 800letou tradicí ve výrobě mečů a nožů, což mu vyneslo přezdívku "město čepelí".

#showmore#