Japonský nůž Kamagata Usuba 198 mm Sakai Takayuki Honyaki Aonikou
Kód produktu: 00355
Japonský nůž Kamagata Usuba 198 mm Sakai Takayuki Honyaki Aonikou
Loading...

Japonský nůž Kamagata Usuba 198 mm Sakai Takayuki Honyaki Aonikou

Kód produktu: 00355

Japonský nůž šéfkuchaře Kamagata Usuba ze série Sakai Takayuki Honyaki Aonikou s čepelí z oceli Yasuki Blue Steel #2 (HRC 61-62). Osmihranná rukojeť z ebenu s bolsterem z buvolího rohu pro perfektní vyvážení a komfortní úchop. Délka ostří 198 mm.

Detailní informace

Gravírování ?
Můžeme doručit do
✅ Skladem (1 ks)
20.3.2025
39 575 Kč 32 707 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Japonský nůž šéfkuchaře Kamagata Usuba Sakai Takayuki Honyaki Aonikou

Velmi ostrý japonský nůž Kamagata Usuba, série Sakai Takayuki Honyaki Aonikou. Nůž byl vyroben ve městě Sakai ve společnosti Aoki Hamono Co.,Ltd., která je po celém světě známá výrobou nožů. Čepel nože je ručně vykovaná tradičním způsobem z jednoho kusu vysoce kvalitní uhlíkové oceli, zpracované technologií Honyaki a se zrcadlovou úpravou. Obvykle je použita ocel označená jako White Steel nebo Blue Steel. Honyaki je proces kalení vodou, čímž vzniká ostří velmi tvrdé, které si dlouho zachovává svou ostrost. Nejjemnější honyaki (mizu-honyaki) jsou pak odlišně kaleny pomocí vrstvy hlíny přes hřbet, aby se dosáhlo měkkého hřbetu a tvrdého břitu, což vede k nádhernému hamonu. Je to stejná metoda jaká se používá pro tradiční výrobu katany. Jejich kování je extrémně obtížné, a proto vyžadují vysokou úroveň dovedností a zkušeností.

Nože honyaki obecně nelze vyrábět sériově a jsou ve srovnání s jinými typy nožů drahé. Jsou určeny především pro profesionální kuchaře a jsou uznávány jako nejkvalitnější japonské kuchyňské nože.

Každý nůž je vyroben pomocí různých tradičních technik a prochází rukama mistrovských řemeslníků, jako jsou nožíři a brusiči. Kromě historických technik je do každého kusu vložena vášeň a um řemeslníků, a každý nůž nese vysokou známku kvality a je neopakovatelný.

Parametry nože:

Celková délka: 350 mm
Délka ostří: 198 mm
Délka rukojeti: 138 mm
Hmotnost: 278 g

#ShowMore#

Parametry produktu:

Hmotnost: 0.05 kg
čepel typ oceli: 3 vrstvá
délka ostří: 201-250 mm
typ rukojeti (střenky): oktagonal - osmihranná
typ nože: Usuba
série: Sakai Takayuki Honyaki Aonikou
Produkt naleznete v této kategorii
Kuchyňské nože