Nůž Kamagata-Usuba 180mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series
Kód produktu: KNTN-G-23
Nůž Kamagata-Usuba 180mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series
Loading...

Nůž Kamagata-Usuba 180mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series

Kód produktu: KNTN-G-23

Japonský kuchařský nůž Kamagata-Usuba ze série Kanetsune Honso Kanemasa G-Series z oceli Hitachi White Steel #3 HRC 60-61, broušený jen z jedné strany, a rukojetí ve tvaru písmene D ze dřeva magnolie a bolsterem z bůvolího rohu. Nůž je prioritně určen pro držení v pravé ruce. Délka ostří 180 mm.

Detailní informace

Gravírování ?
Můžeme doručit do
✅ Skladem (2 ks)
25.3.2025
5 099 Kč 4 214 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Japonský nůž šéfkuchaře Kamagata-Usuba ze série Kanetsune G-Series

Velmi ostrý japonský nůž Kamagata-Usuba ze série Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series. Tento nůž má hrot Kamagata (doslova „srpkovitý“) nebo se též profilu čepele říká „Sheepsfoot“. Vznikl v japonské oblasti Kansai (Akasaka) a je často preferován před čtvercovým Usubem z oblasti Kantó (Tokio), protože zaoblená špička je při práci všestrannější. Ta je velmi důležitá pro přesné krájení nebo i dekorativní vykrajovací techniky. Kamagata-Usuba je ideální pro krájení zeleniny a ovoce, které se podávají v syrovém stavu, protože tenká a ostrá čepel vytváří krájené povrchy s velmi malým poškozením buněk v řezu, což minimalizuje zbarvení a změnu chuti ovoce či zeleniny způsobenou oxidací plochy řezu. Všestrannou střední část čepele lze použít nejen k jemnému krájení zeleniny, ale také k provádění specializované techniky Katsuramuki („Rotary peeling“).

Poměrně vysoká a dlouhá čepel je též ideální pro zpracování velkých surovin, jako je například zelí, ale nedoporučuje se pro krájení zeleniny nebo ovoce s tvrdými slupkami nebo tvrdými jádry, protože by tento tvrdý povrch mohl čepel poškodit. Vysoká čepel je také velmi užitečná, pokud klouby své volné ruky používáte k vedení čepele během krájení, což je skvělá technika, pokud chcete krájet zeleninu v určité stejné tloušťce. Obecně se pro domácí kuchaře doporučují velikosti 180 mm až 210 mm. Zákazníkům, kteří dávají přednost noži s dvojitým zkosením čepele, doporučujeme podobně tvarovaný Nakiri, který byl rovněž navržen speciálně pro krájení zeleniny.

Parametry nože:

Celková délka: 310 mm
Délka ostří: 180 mm
Délka rukojeti: 130 mm
Hmotnost: 155 g

#ShowMore#

Parametry produktu:

Hmotnost: 0.155 kg
čepel typ oceli: 3 vrstvá
délka ostří: 151-200 mm
typ rukojeti (střenky): D rukojeť
typ nože: Kamagata-Usuba
série: Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series
Produkt naleznete v této kategorii
Honsho Kanemasa G-Series

Kanetsune Seki je renomovaná japonská společnost specializující se na výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů a řezných nástrojů. Sídlí ve městě Seki v prefektuře Gifu, které je proslulé svou více než 800letou tradicí ve výrobě mečů a nožů, což mu vyneslo přezdívku "město čepelí".

#showmore#