Nůž na pečivo Bread 240 mm SOK Olive Sunshine Damascus
Kód: K-HOK8BSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Japonský nůž na pečivo Bread SOK Olive Sunshine Damascus
Nůž s vroubkovaným ostřím se nejlépe hodí na potraviny, které jsou na povrchu tvrdé a uvnitř měkké, bez přílišného tření, které způsobuje drobení, vysypávání či trhání. Je ideální na krájení čerstvého chleba s křupavou kůrčičkou, tvrdé rohlíky nebo vláčnou bábovku. Dokáže skvěle rozříznout i velký meloun nebo ananas.
Paprsky slunce na čepeli ...
Čepel nožů ze série SOK Olive Sunshine Damascus je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 o tvrdosti 61+/-1 Rockwella, které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor SUNSHINE neboli paprsky slunce. Tento vzor minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení materiálu k čepeli.
... a ta rukojeť
Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva. Olivové dřevo je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé. Díky tomu se nazývá „krásou, která nestárne.“. Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly pohodlí. Nože jsou dokonale vyvážené a zabraňují únavě rukou. Tím je zajištěna maximální kontrola a přesnost.
Parametry nože:
Celková délka: | 375 mm |
Délka ostří: |
240 mm |
Délka rukojeti: | 120 mm |
Hmotnost: | 205 g |
Sada SOK Olive Sunshine:
Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen jejich tvar, velikost a celková hmotnost.
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
Vyrobeno v Číně.
Aby byl vždy ostrý ...
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.
Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | SOK olive sunshine damascus |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.205 kg |
čepel typ oceli: | damašková |
délka ostří: | 201-250 mm |
typ rukojeti (střenky): | ergonomická - západní typ |
typ nože: | Bread - pečivový |
série: | SOK Olive Sunshine Damascus |
materiál čepele: | japonská damašková ocel (Damascus Steel) VG10 |
materiál rukojeti: | olivové dřevo |
délka ostří: | extra velké nad 200 mm |
typ nože: | na pečivo (Bread) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.