Nůž Takobiki 360mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series
Kód produktu: KNTN-G-14

Nůž Takobiki 360mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series

Kód produktu: KNTN-G-14

Japonský nůž šéfkuchaře Takobiki/Octopus Slicer ze série Kanetsune Honso Kanemasa G-Series z oceli Hitachi White Steel #3 HRC 60-61, broušený jen z jedné strany, a rukojetí ve tvaru písmene D ze dřeva magnolie a bolsterem z bůvolího rohu. Prioritně určen pro držení v pravé ruce. Délka ostří 360 mm.

Detailní informace

Gravírování ?
Můžeme doručit do
✅ Skladem (2 ks)
30.4.2025
12 499 Kč 10 330 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Japonský nůž Takobiki/Octopus Slicer ze série Kanetsune G-Series

Velmi ostrý japonský nůž Takobiki ze série Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series. Dlouhý krájecí nůž broušený jen z jedné strany. Takohiki (Takobiki / Octopus Slicer) je další variantou nože Yanagiba. Tyto nože bývají většinou kratší než průměrná Yanagiba, zatímco u hřbetu obvykle nejsou tak tenké. Nejčastěji je špička Takohiki tupá a není určena k ostření, i když existuje varianta známá jako Sakimaru (zakřivená špička) Takohiki, která má více definovanou oblast špičky.

Špička Sakimaru Takohiki také není určena k ostření. Takohiki původně navrhl a vytvořil zakladatel Masamoto Sohonten, Minosuke Matsuzawa. Slouží jako variace nože yanagi v oblasti Kantó (Tokio) a používá se ke krájení vykostěných rybích filé na sashimi. Existují pověsti, že před staletími, když kuchaři připravovali sashimi před svými hosty, bylo považováno za neuctivé namířit špičaté yanagi na své zákazníky, zejména na šlechtu. Z tohoto důvodu starší restaurace v Tokiu dodnes používají nože yanagi takohiki. Jeho tenké tělo lépe usnadňuje krájení tenkých plátků ryb než yanagi.

Parametry nože:

Celková délka: 520 mm
Délka ostří: 360 mm
Délka rukojeti: 155 mm
Hmotnost: 175 g

#ShowMore#

Parametry produktu:

Hmotnost: 0.175 kg
EAN: 4956856142141
čepel typ oceli: 3 vrstvá
délka ostří: 351-400 mm
typ rukojeti (střenky): D rukojeť
typ nože: Takobiki
série: Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series
Všechny parametry
Produkt naleznete v této kategorii
Honsho Kanemasa G-Series

Kanetsune Seki je renomovaná japonská společnost specializující se na výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů a řezných nástrojů. Sídlí ve městě Seki v prefektuře Gifu, které je proslulé svou více než 800letou tradicí ve výrobě mečů a nožů, což mu vyneslo přezdívku "město čepelí".

#showmore#