Detailní popis produktu
Ocelová pánev WOK s plochým dnem 33 cm
Klasický plechový wok, na kterém se vaří po celé Asii. Díky plochému dnu je vhodný také na sklokeramické desky. Pánev WOK je ideální pro milovníky smažených a opékaných pochoutek asijské kuchyně. Tato pánev je v Asii považována za nejdůležitější část kuchyňského vybavení.
Nejběžnější metodou použití je tzv. "stir-fry" což lze jednoduše popsat jako rychlé smažení při vysokých teplotách za stálého míchání a obracení. Pánev Wok však nemusíte používat jen na přípravu asijských jídel. Můžete upéct, vařit a dusit maso, ryby, zeleninu.
Parametry:
Průměr: | 33 cm |
Provedení: | ploché dno |
Materiál: | ocel |
|
|
Doporučený postup Před prvním vařením je třeba wok takzvaně vypálit. Pak bude jeho povrch dokonale nepřilnavý. Nový wok nejprve důkladně omyjte teplou vodou, saponátem a drsnější houbičkou, a to zevnitř i z venku. Dokonale suchý wok dejte rozpálit na plynový vařič. Povrch woku začne postupně měnit barvu. Otáčejte wokem tak, aby se barva změnila na celém povrchu. Pak do woku nalijte asi dvě lžíce oleje a opatrně rozetřete po celém woku. Rozpálený olej se začne vypalovat. Pak nalijte další olej a nasypte do woku větší množství nakrájené zeleniny (může být salát, zázvor, jarní cibulka). Smažte do černa a mícháním zeleniny roztírejte olej po celém woku. Usmaženou zeleninu vyhoďte, wok nechte vystydnout a vytřete papírovým ubrouskem. Mnoho názorných videí lze nalézt na YouTube. |
Parametry produktu:
Hmotnost: | 1.1 kg |
---|---|
EAN: | 4316734172859 |