Řeznický nůž Chef černý 210 mm, Pirge ECCO

Kód: PIR-38161-01
Značka: Pirge
329 Kč 272 Kč bez DPH
✅ Skladem (>5 ks)
Gravírování ?

Řeznický nůž Chef PIRGE ECCO z německé nerezové oceli 1.4116 a rukojetí z polypropylenu (PPC). Všestranný nůž vhodný pro běžné krájení. Délka ostří 210 mm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Řeznický nůž Chef PIRGE ECCO

Nože ze série Pirge ECCO z německé nerezové oceli 1.4116 jsou určeny jak pro profesionální provozy, tak i k běžnému domácí použití. Tvrdost ostří dosahuje 56-58 HRC a je broušeno pod úhlem 20 stupňů. Síla ostří se pohybuje v závislosti na typu nože a velikosti v rozmezí 1,8 - 2,5 mm. Tvary nožů byly navrženy profesionály s mnohaletými zkušenostmi. Krájení, plátkování, čištění masa, ovoce a zeleniny – nic nebude pro tyto nože problém. Nože Pirge ECCO jsou první volbou pro začínající kuchaře a studenty gastronomie. Záruka na tyto nože je 5 let a vztahuje se na jiná, než mechanická poškození a výrobní vady.

Tento nůž je ideální ke krájení, plátkování, loupání a dekorování ovoce a zeleniny.

Parametry nože:

Celková délka: 345 mm
Délka ostří: 210 mm
Délka rukojeti: 145 mm
Hmotnost: 163 g

#ShowMore#

Rukojeť profesionálních nožů Pirge ECCO je ergonomická, lehká, hygienická a pohodlná dlouhodobé používání. Rukojeť je ze vstřikovaného polypropylenu (PPC), který je odolný pro teploty do 120 stupňů Celsia a umožňuje trvalé a stabilní spojení čepele s rukojetí. Barva rukojeti v potravinářském průmyslu specifikuje nože dle krájených surovin. To umožňuje lepší hygienickou kontrolu nad krájenými produkty a to vše na základě evropských norem HACCP.

Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným. Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele. Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin. Nože ze série Pirge ECCO jsou dodávány v 7 rozdílných barvách.

Dellinger HACCP PIRGE piny kuchynske noze


  • •Černá: všeobecné využití
  • •Modrá: ryby
  • •Žlutá: syrová drůbež
  • •Červená: syrové maso

  • •Zelená: čerstvá zelenina a ovoce
  • •Bílá: pečivo a mléčné výrobky
  • •Hnědá: vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)

Nože s rukojetí z materiálu PPC lze umývat v myčce nádobí - pokud však chcete, aby Vám nůž vydržel dlouho ostrý je však doporučeno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Pokud přeci jen budete požívat myčku nádobí, může dojít k poškození nožů, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, talíře, hrnce, nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Případné použití myčky s ekonomickým programem a teplotou maximálně do 55 °C.

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Ostření kuchyňského nože

pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: ECCO
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.163 kg
čepel typ oceli: monokompozitní
délka ostří: 201-250 mm
typ rukojeti (střenky): ergonomická - západní typ
typ nože: Chef / Gyuto / Kiritsuke
série: Pirge ECCO