Zelené mango prášek 50g tubus
Kód: DL-GMANPW50TUSouvisející produkty
Degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! Výběr čtyř legendárních druhů Kampotského pepře farmy La Plantation -...
Ultimativní degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! 11 legendárních druhů Kampotského pepře farmy La...
Podmanivá chuť s unikátními tóny eukalyptu a máty, které byste u černého pepře asi nečekali. Charakteristická výrazná a zároveň komplexní chuť Kampotského pepře, sušeného na...
Green pepper rub je prvním grilovacím kořením s Kampotským pepřem na trhu, sestavený z nejkvalitnějších lokálních ingrediencí farmy La Plantation - záruka skvělé chuti, kterou...
Hledáte ten nejlepší mlýnek v poměru cena/výkon? Mlýnek La Plantation s elegantním akrylovým tělem vám bude dělat radost jak doma, tak ve vašem provozu. Navíc s 25 letou zárukou...
Detailní popis produktu
Mango - symbol Kampotu
Mango je spolu s durianem typickým stromem Kampotu. Proto hned na počátku existence La Plantation zasadili Guy s Nathalie mangové stromy, které dnes již plodí skvělá manga. Ta jsou využívána nejen pro návštěvníky farmy, ale nyní se dostanou i k Vám v podobě sušeného zeleného manga v prášku. Tento unikátní produkt můžete využít při vaření a vdechnout tak Vašim pokrmům originální ovocnou svěžest s nádechem exotiky.
Stejně tak jako zbytek našich produktů byste i v sušeném zeleném mangu marně hledaly stopy po chemii, hnojivech či pesticidech - i zde fungujeme na organické bázi s přírodními produkty, i pro citlivé spotřebitele se tak jedná o skvělý produkt, což u manga není zvykem.
Mangovník může dosahovat výšky 10-15m, kvůli biologické rozmanitosti jej naleznete na okrajích naší pepřové farmy La Plantation spolu s banánovníky.
Pokud váháte nad použitím sušeného manga v kuchyni, nevěšte hlavu - hned Vám dáme inspiraci, která Vás nenechá spát!
Jak využít zelené mango v kuchyni
Transformace z krásného zeleného plodu na stromu mangovníku probíhá v době sklizně vždy ráno. Kousky manga jsou nakrájeny a za studena zbaveny vlhkosti, následně namlety. Proto si zachovávají všechny organoleptické vlastnosti čerstvě utrženého ovoce. Krásná svěží barva je doprovázena skvělou chutí a ovocným, až květinovým aroma.
Jemná, ovocná a nakyslá chuť zeleného manga aktivuje chuťové pohárky, je velmi ceněna při vaření a dodává jemně štiplavý tón podobný tamarindu a nebo citronu. Proto může také někdy nahradit citronovou šťávu.
Můžete jej použít na mořské plody, carpaccio, do tatarky či na rybí ceviche. Masové kuličky, konfitované jehněčí či marinády mohou být inspirací v kombinaci s masem (marinujte přes noc). V nápojích pak překvapí s ovocnou šťávou, smoothie a nebo do koktejlů. Skvělé je také v ovocném salátu, jogurtu, Crème brûlée a nebo sladkém pečivu.
Kombinaci s červeným Kampotským pepřem asi nemusíme popisovat - je stejně úžasná jako s plně dozrálým mangem, čerstvě nakrájeným na talíři.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.