Kanetsune Seki - Kitasho Co., Ltd.

Webová stránka značky: Kanetsune Seki - Kitasho Co., Ltd.

Kanetsune Seki je renomovaná japonská společnost specializující se na výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů a řezných nástrojů. Sídlí ve městě Seki v prefektuře Gifu, které je proslulé svou více než 800letou tradicí ve výrobě mečů a nožů, což mu vyneslo přezdívku "město čepelí".

#showmore#

Historie a tradice

Jméno Kanetsune pochází od slavného mečíře Kanetsuneho, který žil v období Muromachi (14.–16. století). Společnost byla založena s cílem pokračovat v dědictví tradičního japonského kovářského umění a přinést jeho výhody moderním uživatelům.

Produkty

Kanetsune Seki nabízí široký sortiment nožů a nástrojů:

  • Kuchyňské nože: Gyuto, Santoku, Nakiri, Usuba, Deba a další, navržené pro specifické kuchařské úkoly.
  • Damascénské nože: Nože s vícevrstvou čepelí z damascénské oceli, která zajišťuje jedinečný vzhled a vynikající řezné vlastnosti.
  • Outdoorové nože: Nože určené pro lov, kempování a další venkovní aktivity.

Řemeslné zpracování a technologie

Společnost kombinuje tradiční řemeslné techniky s moderními technologiemi:

  • Vysoce kvalitní materiály: Používají oceli jako VG10, Aogami (modrá papírová ocel) a Shirogami (bílá papírová ocel) pro dosažení maximální ostrosti a trvanlivosti.
  • Vícevrstvé čepele: Některé nože mají čepele složené z 17 až 33 vrstev, což přispívá k pevnosti a pružnosti nože.
  • Ruční dokončování: Zkušení řemeslníci ručně brousí a leští čepele pro dosažení perfektní ostrosti a estetického vzhledu.

Design a ergonomie

  • Tradiční rukojeti: Vyrobené z kvalitních dřevin jako je magnólie nebo palisandr, často v kombinaci s kroužky z rohoviny.
  • Ergonomický tvar: Rukojeti jsou navrženy pro pohodlný úchop a snadnou manipulaci.

Mezinárodní uznání

Kanetsune Seki exportuje své produkty do celého světa a získala si reputaci pro:

  • Kvalitu: Vysoké standardy v řemeslném zpracování a materiálech.
  • Tradici: Udržování a propagace japonského kovářského dědictví.
  • Inovaci: Neustálé zlepšování technologií a designu pro splnění potřeb moderních kuchařů.

Péče o nože

Pro zachování výkonu a životnosti nožů se doporučuje:

  • Ruční mytí: Po použití nože umyjte ručně a ihned osušte.
  • Pravidelné broušení: Používejte brusné kameny vhodné pro japonské nože.
  • Správné skladování: Uchovávejte nože na bezpečném místě, ideálně v ochranném pouzdře nebo na magnetické liště.

Závazek k dokonalosti

Kanetsune Seki je symbolem spojení tradice a moderního řemesla. Jejich nože jsou ceněny jak profesionálními kuchaři, tak domácími nadšenci pro svou spolehlivost, estetiku a výkon.

124 položek celkem
řezbářský nůž Rizikan 44 mm Kanetsune
249 Kč

KB-613 Rizikan 44 mm  nůž na vyřezávání dřeva  japonský nůž na vyřezávání dřeva & ocel SK-4  rukojeť z třešňového dřeva délka čepele 48 mm

Kód: KNTN-KB-613
Gyuto/Chef 210mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 699 Kč

KC-957 Gyuto/Chef 210 mm Kanetsune Tsuchime Series & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & nůž asijského typu & čepel z japonské oceli DSR-1K6 & oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-957
kuchařská pinzeta na rybí kosti čtvercová Kanetsune 120mm
359 Kč

kuchařská pinzeta na rybí kosti & žádné zbylé kosti v pokrmu & přesné a pohodlné uchopení kostí   & 120 mm dlouhá & nerezová ocel

Kód: KNTN-KC-039
nůž Santoku 165mm Kanetsune Hon-Warikomi 2000-series
2 199 Kč

KC-148 Santoku 165 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune Hon-Warikomi 2000-series   & japonský kuchařský nůž & jádro z oceli Takefu Shiro 2 &...

Kód: KNTN-KC-148
nuz kishin 50mm kanetsune kiridashi knife
399 Kč

KB-611 Kishin 50 mm  nůž na vyřezávání dřeva  japonský nůž na vyřezávání dřeva & ocel SK-5 ''Tsuke Hagane''  tvrdost HRC 60-61 rukojeť z třešňového...

Kód: KNTN-KB-611
kuchařská pinzeta na rybí kosti čtvercová Kanetsune 120mm - kratší čelisti
269 Kč

kuchařská pinzeta na rybí kosti & žádné zbylé kosti v pokrmu & přesné a pohodlné uchopení kostí   & 120 mm dlouhá & nerezová ocel

Kód: KNTN-KC-038
24197 e
2 499 Kč

KC-147 Kengata/Gyuto 180 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune Hon-Warikomi 2000-series   & japonský kuchařský nůž & jádro z oceli Takefu Shiro 2 & tvrdost HRC 61-64...

Kód: KNTN-KC-147
21926 e
249 Kč

Louskáček na ořechy ze země vycházejícího slunce

Kód: KNTN-KC-088
nůž Nakiri 165mm Black Kanetsune VARIOUS Series
1 999 Kč

KC-434 Nakiri 165 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune VARIOUS Nakiri & Santoku series   & japonský kuchařský nůž & ocel Blue Steel #2 w/iron & tvrdost HRC 61-62 &...

Kód: KNTN-KC-434
nůž Petty 120mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
999 Kč

KC-954 Petty 120 mm Kanetsune Tsuchime Series & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & nůž asijského typu & čepel z japonské oceli DSR-1K6 & oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-954
nůž NAKIRI 165mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 399 Kč

KC-953  NAKIRI 165 mm Kanetsune Tsuchime Series & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & nůž asijského typu & čepel z japonské oceli DSR-1K6 & oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-953
nůž Nakiri 165 mm Kanetsune YH-3000 Series
3 399 Kč

KC-923 Nakiri 165 mm, nůž na zeleninu a ovoce Kanetsune YH-3000 series   & japonský nůž na ovoce a zeleninu & ocel Blue steel / SUS410 nerezová ocel HRC...

Kód: KNTN-KC-923
Nůž na otevírání ústřic Kanetsune Oyster KC-049
399 Kč

KC-049 nůž na otevírání ústřic Kanetsune Oyster japonský nůž na otevírání ústřic & nerezová ocel 420J2 & dřevěná rukojeť ze dřeva ZELKOVA

Kód: KNTN-KC-049
Nůž na otevírání ústřic Kanetsune Oyster KC-094 „T“ Type
363 Kč

KC-094 nůž na otevírání ústřic Kanetsune Oyster "T" japonský nůž na otevírání ústřic & nerezová ocel 420J2 & dřevěná rukojeť z buku

Kód: KNTN-KC-094
21920 e
499 Kč

Louskáček na ořechy ze země vycházejícího slunce

Kód: KNTN-KC-063
nůž Santoku 165mm Hamatogi Kanetsune VARIOUS Series
2 299 Kč

KC-441 Santoku 165 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune VARIOUS Nakiri & Santoku series   & japonský kuchařský nůž & ocel Blue Steel #2 w/iron & tvrdost HRC 61-62...

Kód: KNTN-KC-441
nůž Santoku 180mm Kanetsune 555- Series
1 249 Kč

KC-362 Santoku 180 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune 555-series & japonský kuchařský nůž & nerez. ocel DSR-1K6 stainless steel & tvrdost HRC 58-59 & klasická rukojeť...

Kód: KNTN-KC-362
Japonské nůžky U-shaped Migaki-finishu černé  105 mm
849 Kč

nůžky U-Shaped Migaki-Finishu 105 mm japonské nůžky na látku, papír a rostliny & uhlíková ocel SK-5 "Tsuke-Hagane"

Kód: KNTN-KB-621
nůž plátkovací / Sujihiki 240mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 799 Kč

KC-955  Sujihiki 240 mm Kanetsune Tsuchime Series & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & nůž asijského typu & čepel z japonské oceli DSR-1K6 & oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-959
Gyuto/Chef 240mm Kanetsune KC-950 Tsuchime Series
1 899 Kč

KC-951 Gyuto/Chef 240 mm Kanetsune Tsuchime Series & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & nůž asijského typu & čepel z japonské oceli DSR-1K6 & oválná rukojeť z...

Kód: KNTN-KC-958
nůž Yanagiba / Sashimi 240 mm - Kanetsune KC-400 Series
5 949 Kč

KC-402 Kanetsune Yanagiba 240 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune KC-400 Series & japonský kuchařský nůž & ocel White steel #2 core / 11 layers damascus...

Kód: KNTN-KC-402
Nůž Yanagiba 300mm Kanetsune Minamoto Kanemasa B-Series
4 599 Kč

KC-535 Yanagiba 300 mm, filetovací nůž Kanetsune Minamoto Kanemasa B-series   & japonský kuchařský filetovací nůž & ocel White Steel #3 & tvrdost HRC 60-61...

Kód: KNTN-KC-535
saya pro nůž Petty Kanetsune Série KC- Wooden, 150 mm
599 Kč

saya (dřevěné pouzdro) pro nůž Kanetsune Petty, 150 mm

Kód: KNTN-KC-614
saya pro nůž Usubagata Kanetsune Série KC- Wooden, 165 mm
678 Kč

saya (dřevěné pouzdro) pro nůž Kanetsune Usubagata, 165 mm

Kód: KNTN-KC-634
Nahoru
Další produkty

Stránka 1 z 6 - 124 položek celkem