Japonský nůž Takobiki 300mm Kanetsune Minamoto Kanemasa B-Series
Kód produktu: KNTN-KC-540
Japonský nůž Takobiki 300mm Kanetsune Minamoto Kanemasa B-Series
Loading...

Japonský nůž Takobiki 300mm Kanetsune Minamoto Kanemasa B-Series

Kód produktu: KNTN-KC-540

Japonský kuchařský nůž Takobiki ze série Kanetsune Minamoto Kanemasa B-series s čepelí z oceli White Steel #3 HRC 60-61. Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena ze dřeva magnólie s plastovým bolstrem. Délka ostří 300 mm.

Detailní informace

Gravírování ?
Můžeme doručit do
✅ Skladem (1 ks)
29.4.2025
4 105 Kč 3 393 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Japonský filetovací nůž Takobiki ze série Kanetsune Minamoto Kanemasa B-series

Velmi ostrý nůž Takobiki ze série Kanetsune Minamoto Kanemasa B-series, z oceli White Steel #3. Jedná se o dlouhý krájecí nůž, broušený jen z jedné strany. Takobiki/Octopus Slicer je další variantou nože Yanagiba. Tyto nože bývají většinou kratší než průměrná Yanagiba, zatímco u hřbetu obvykle nejsou tak tenké. Nejčastěji je špička Takobiki tupá a není určena k ostření, i když existuje varianta známá jako Sakimaru (zakřivená špička) Takobiki, která má více definovanou oblast špičky. Špička Sakimaru Takobiki také není určena k ostření. Takobiki původně navrhl a vytvořil zakladatel Masamoto Sohonten, Minosuke Matsuzawa. Slouží jako variace nože yanagi v oblasti Kantó (Tokio) a používá se ke krájení vykostěných rybích filé na sashimi. Existují pověsti, že před staletími, když kuchaři připravovali sashimi před svými hosty, bylo považováno za neuctivé namířit špičaté yanagi na své zákazníky, zejména na šlechtu. Z tohoto důvodu starší restaurace v Tokiu dodnes používají nože yanagi takobiki. Jeho tenké tělo lépe usnadňuje krájení tenkých plátků ryb než yanagi.

Takobiki bude také mít obecně plošší profil než Fuguhiki a Yanagiba, i když hlavní rozdíly těchto nožů související s řezným výkonem jsou právě jednotlivé varianty výšky a tloušťky čepelí. S Takobiki nožem také zcela jistě snadno nakrájíte velké kusy masa (pečeně), ale i tenké plátky zeleniny. Jeho překrásná elegantní tenká čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Takobiki je jedním ze tří tradičních japonských nožů spolu s noži Deba a Usuba, které byly historicky nezbytné pro vytvoření japonské kuchyně a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Nůž je prioritně určen pro držení v pravé ruce.

Parametry nože:

Celková délka: 310 mm
Délka ostří: 300 mm
Délka rukojeti: 145 mm
Hmotnost: 166 g

#ShowMore#

Parametry produktu:

Hmotnost: 0.166 kg
EAN: 4956856725405
čepel typ oceli: 3 vrstvá
délka ostří: 251-300 mm
typ rukojeti (střenky): oválná - asijský typ
typ nože: Yanagiba / Sashimi
série: Kanetsune Minamoto Kanemasa B-Series
Všechny parametry
Produkt naleznete v této kategorii
Minamoto Kanemasa B-series

Kanetsune Seki je renomovaná japonská společnost specializující se na výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů a řezných nástrojů. Sídlí ve městě Seki v prefektuře Gifu, které je proslulé svou více než 800letou tradicí ve výrobě mečů a nožů, což mu vyneslo přezdívku "město čepelí".

#showmore#