Takobiki 300mm Kanetsune Minamoto Kanemasa B-Series

Kód: KNTN-KC-540
4 105 Kč 3 393 Kč bez DPH
✅ Skladem (1 ks)
Gravírování ?
KC-540 Takobiki 300 mm Kanetsune Minamoto Kanemasa B-series   & japonský kuchařský nůž & ocel White Steel #3 & tvrdost HRC 60-61 & rukojeť ze dřeva magnólie, plastový bolstr  & délka čepele 300 mm

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský filetovací nůž Takobiki 300 mm

Kanetsune Minamoto Kanemasa B-series


Velmi ostrý nůž Takobiki mm Kanetsune Minamoto Kanemasa B-series. Je to dlouhý krájecí nůž broušený jen z jedné strany. Takohiki (Takobiki / Octopus Slicer) je další variantou nože Yanagiba. Tyto nože bývají většinou kratší než průměrná Yanagiba, zatímco u hřbetu obvykle nejsou tak tenké. Nejčastěji je špička Takohiki tupá a není určena k ostření, i když existuje varianta známá jako Sakimaru (zakřivená špička) Takohiki, která má více definovanou oblast špičky. Špička Sakimaru Takohiki také není určena k ostření. Takobiki původně navrhl a vytvořil zakladatel Masamoto Sohonten, Minosuke Matsuzawa. Slouží jako variace nože yanagi v oblasti Kantó (Tokio) a používá se ke krájení vykostěných rybích filé na sashimi. Existují pověsti, že před staletími, když kuchaři připravovali sashimi před svými hosty, bylo považováno za neuctivé namířit špičaté yanagi na své zákazníky, zejména na šlechtu. Z tohoto důvodu starší restaurace v Tokiu dodnes používají nože yanagi takobiki. Jeho tenké tělo lépe usnadňuje krájení tenkých plátků ryb než yanagi. Takohiki bude také mít obecně plošší profil než Fuguhiki a Yanagiba, i když hlavní rozdíly těchto nožů související s řezným výkonem jsou právě jednotlivé varianty výšky a tloušťky čepelí. S Takohiki nožem také zcela jistě snadno nakrájíte velké kusy masa ( pečeně ), ale i tenké plátky zeleniny. Jeho překrásná elegantní tenká čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Takohiki je jedním ze tří tradičních japonských nožů spolu s Debou a Usubou, které byly historicky nezbytné pro vytvoření japonské kuchyně a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Ostrá čepel a rukojeť ze dřeva magnolie Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.


Délka rukojeti:        145 mm
Délka čepele:          300 mm
Celková délka:        310 mm
Hmotnost:                166 g
.
Doporučení a údržba:

Japonský nůž Takobiki 300 mm z oceli White Steel #3. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepožívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že japonský nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !

.

✅ Čištění kuchyňského nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.

.

✅ Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z oceli White Steel #3 doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

.

Vyrobeno v Japonsku

✅ Skvělý design a provedení, správná volba pro profesionály

✅ Nůž je prioritně určen pro držení v pravé ruce

.

Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! K tomu, aby Vás vaření začalo opravdu bavit, potřebujete opravdu kvalitní a ostrý nůž. Nože od Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.



Doplňkové parametry

Kategorie: Minamoto Kanemasa B-series
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.166 kg
čepel typ oceli: 3 vrstvá
délka ostří: 251-300 mm
typ rukojeti (střenky): oválná - asijský typ
typ nože: Yanagiba / Sashimi
série: Kanetsune Minamoto Kanemasa B-Series

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: