Detailní popis produktu
Kuchařský damaškový plátkovací nůž Yanagiba/Sashimi ze série Octagonal Full Damascus
Kuchyňský nůž Sashimi má velmi ostrou čepel tvořenou 110 vrstvami dvou tvrdých nerezových a prokovaných ocelí 10Cr15CoMoV + 9Cr18MoV. Čepel tohoto nože prochází kalením ve velmi přesných vakuových pecích (vacuum heat treatment). Každý nůž je ručně broušený a při tvrdosti okolo 60 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti. Tento dlouhý krájecí nůž je broušený jen z jedné strany. Nůž je určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi. S tímto nožem snadno nakrájíte velké kusy masa (pečeně), ale i tenké plátky zeleniny. Jeho překrásná elegantní tenká čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Yanagiba je jedním z nejdůležitějších tradičních japonských typů nožů a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Preciznost a nové technologie činí tento nůž z damaškové oceli jedinečným a nenapodobitelným.
Tento nůž je určený pro držení v pravé ruce. Jedná se o jednostranně broušený nůž.
Parametry nože:
Celková délka: | 432 mm |
Délka ostří: | 270 mm |
Délka rukojeti: | 145 mm |
Hmotnost: | 230 g |
Rukojeť ve tvaru oktagonu je vyrobena z exotického dřeva Rose-Wood (palisandr) a bůvolího rohu s mosaznými přechody. Je vždy pečlivě ručně leštěná a ergonomicky tvarovaná. Ideálně navržena pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože.
Parametry produktu:
Hmotnost: | 0.25 kg |
---|---|
EAN: | 8594195885419 |
čepel typ oceli: | damašková |
délka ostří: | 251-300 mm |
typ rukojeti (střenky): | oktagonal - osmihranná |
typ nože: | Yanagiba / Sashimi |
série: | Dellinger Octagonal Desert Iron Wood FULL |
výroba: | Čína |
Položka byla vyprodána… |