Použití nožů z damaškové oceli
Nože z damaškové oceli používejte pouze pro řezání. Nože jsou velmi ostré a pevné, ale není možné je používat jako páku, nebo sekáček. Nelze řezat materiály jako je kov, sklo nebo porcelán.
Nejlepší použití je v kombinaci s podkladem z antibakteriálního dřeva (bambusu), nebo akátu.
Údržba
Nože od Dellinger mají vynikající ostrost, kterou je nutné zachovat co možná nejdéle při dodržení základních pravidel. Ušlechtilý nůž z damaškové oceli, nebo jiný kuchařský nůž vždy potřebuje zvláštní péči. Pokud se mu ji bude dostávat, odvděčí se svému majiteli svou spolehlivostí a dlouhou životností.
- nůž nikdy neumývat v myčce na nádobí, nebo plném dřezu ostatního nádobí.
- oplachovat pod proudem teplé vody a následně otřít utěrkou
- neskladovat s ostatním kuchyňským náčiním pohromadě ( nejlépe uložit samostatně )
- brousit nůž pouze u profesionálů, nebo za použití příslušného vybavení a znalostí