.
Hokiyama Hamono je přední kovárna v japonské prefektuře Kochi. Nedávno oslavila 100 let od svého založení v roce 1919. Společnost Hokiyama Hamono je známá svou kvalitou, neboť dodržuje tradici ruční výroby čepelí, která trvá již více než 800 let. Zachovávají ruční práci a tradiční řemeslo, které se předává z generace na generaci, a zároveň usilují o stále nové poznatky a inovace. Přestože nože vyrábějí podle tradičních postupů, řídí se moderními technologickými pokyny v oblasti metalurgie, zpracování materiálů a inovací výrobních procesů. Hokiyama je podle jejich vlastních slov spojením tradice (土佐 一), inovace (無限) a praktičnosti (左近).
Každý nůž v dílně prochází přibližně 50 různými procesy, které provádějí a kontrolují zkušení řemeslníci. Mezi různými kroky, které jsou nutné k výrobě nože Hokiyama, je i speciální proces zvaný Rolling-Forging. Ten umožňuje efektivní a rovnoměrnou výrobu nožů při zachování vlastností a kvalit japonské oceli.
Skladem
nůž NAKIRI (na zeleninu) 165 mm & Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime & extra ostré jádro z oceli AUS 8 & 3 vrstvy oceli
Skladem
nůž Kiritsuke 210 mm & Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime & extra ostré jádro z oceli AUS 8 & 3 vrstvy oceli
Skladem
nůž Kiritsuke 240 mm & Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime & extra ostré jádro z oceli AUS 8 & 3 vrstvy oceli
Skladem
Hokiyama-Tosa-Ichi Tsuchime Bright-nůž Petty 135 mm
Skladem
Hokiyama-kuchyňský nůž Petty 135 mm Sakon Ginga
Skladem
Santoku 180 mm - Hokiyama Tosa-Ichi Shadow & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & jádro z oceli Aogami Super (Blue Super Steel) & rukojeť z materiálu PAKKA-WOOD & délka čepele 180 mm
Skladem
Hokiyama - Sakon + nůž Santoku 180 mm Vee-tech
Skladem
Hokiyama-kuchyňský nůž Gyuto 210 mm Sakon Ginga
Skladem
Hokiyama - Sakon + nůž Gyuto 210 mm Vee-tech
Skladem
Nůž Gyuto/Chef & Hokiyama Tosa-Ichi white Octagonal & japonský kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro běžné krájení, nůž na maso & ostří z japonské oceli AOGAMI SUPER & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 215 mm
Skladem
Gyuto/Chef & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & rukojeť západního stylu z materiálu Pakawood & délka čepele 240 mm
Skladem
Nůž Kiritsuke/Bunka & Hokiyama Tosa-Ichi white Octagonal & japonský kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro běžné krájení, nůž na maso & ostří z japonské oceli AOGAMI SUPER & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 175 mm