Kategorie

.

TRADIČNÍ ŘEMESLO S 600LETOU HISTORIÍ

Koncem 16. století byl tabák dovezen z Portugalska a lidé ho začali pěstovat po celém Japonsku. Protože k řezání tabákových listů potřebovali mnoho nožů, začaly se v Sakai vyrábět "tabákové nože". Pro jejich ostrost jim feudální vláda v Edu udělila zvláštní punc "Sakai-Kiwame" a v Japonsku se rozšířily jako monopolní zboží.
Nože Sakai jsou pečlivě vyráběny jeden po druhém. Získaly dobré hodnocení od mnoha profesionálních kuchařů a nyní se říká, že většina nožů, které používají, je od firmy Sakai.
Podle přání uživatelů jsou nože dokončovány úpravou tloušťky a délky v milimetrech. To mohou provádět pouze profesionální řemeslníci, kteří nože dobře znají a mají skvělou intuici při zjišťování stavu nožů.
Zkušené techniky profesionálů přispěly k rozvoji japonské potravinářské kultury.

DRUH NOŽŮ A MATERIÁLŮ

    Existují zhruba dva druhy nožů: jednobřitý "japonský nůž" a dvoubřitý "západní nůž".
    Obecně se v domácnostech používají dvoubřité západní nože, které jsou vyrobeny z nerezové oceli.
    Mají rovný povrch, který umožňuje symetrické řezání i při rovném řezu shora. Nože z nerezové oceli se hojně používají po celém světě, protože jsou odolné proti korozi a mají různé možnosti využití jako nože Santoku.

    Naproti tomu japonské nože s jednostranným ostřím mají dvě strany a ocel k nim byla přiložena.
    Ocelové čepele jsou tvrdé a ostré, takže jsou ideální při krájení měkkých potravin, jako jsou ryby a maso.
    Protože dokážou krásně krájet a potraviny se na jejich ostří téměř nelepí, používají profesionální kuchaři, jako je japonský Itamae, spíše jednobřité japonské nože.


OSTROST

    Díky jejich vysoké ostrosti můžete s noži Sakai provádět zcela odlišný způsob krájení - draw-cutting. Při jejich použití přiložte čepel na potravinu a krájejte tažením nože směrem k sobě.
    Také při krájení vyžaduje méně námahy. Nůž s jedním ostřím má jednu zahnutou stranu, která znesnadňuje přichycení potravin. Důvodem, proč se nože Sakai staly oblíbenými mezi profesionálními japonskými kuchaři, kteří se krájení věnují mnoho hodin, je jejich krásný vzhled. Dokonce se zdá, že díky němu jídlo chutná ještě lépe. Navíc ke krájení není potřeba velká fyzická síla, suroviny se na nůž téměř nelepí, takže jej můžete používat dlouhou dobu, aniž byste se unavili, a je méně pravděpodobné, že se zraníte, protože můžete krájet lehce. Nože však potřebují pravidelnou údržbu (pomocí brusného kamene po dobu přibližně 5 minut), aby si udržely dobrou ostrost.


2 299,00 Kč

Skladem

2 299,00 Kč

Skladem

2 499,00 Kč

Očekáváme

3 399,00 Kč

Skladem

3 399,00 Kč

Očekáváme

3 399,00 Kč

Skladem

3 499,00 Kč

Skladem

4 229,00 Kč

Skladem

4 359,00 Kč

Skladem

4 499,00 Kč

Skladem

4 899,00 Kč

Skladem

4 899,00 Kč

Skladem

Skladem

12313 Chef / Gyuto 240 mm, kuchařský nůž

japonský kuchařský nůž & nerezová molybdenová ocel & klasická západní rukojeť z pryskyřice se třemi nýty & délka čepele 240 mm

Poslední kus skladem

Skladem

12323 Slice / Sujihiki 240 mm, kuchařský plátkovací nůž

japonský plátkovací nůž & nerezová molybdenová ocel & klasická západní rukojeť z pryskyřice se třemi nýty & délka čepele 240 mm

Poslední kus skladem

Očekáváme

16612 Chef / Gyuto 210 mm, kuchařský nůž

japonský kuchařský nůž & nerezová ocel TUS Hi-Carbon & klasická západní rukojeť z plywoodu se třemi nýty & délka čepele 210 mm

Není skladem

Skladem

Petty 120 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele 120 mm



Poslední kus skladem

Očekáváme

Petty 150 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele 150 mm



Není skladem

Skladem

Grand Chef Sabaki Honesuki 150 mm, nůž šéfkuchaře

Grand Chef Takayuki & japonský kuchařský nůž & švédská nerezová ocel BOHLER-UDDEHOLM, tvrdost HRC 58 & klasická západní rukojeť POM se třemi nýty & délka čepele 150 mm

Poslední kus skladem

Skladem

WA-Petty 150 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & osmihranná rukojeť ze dřeva zelkova & bolster z mahagonu & délka čepele 150 mm

Skladem

WA-Kengata Petty 150 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & nepřilnavý povrch Kurokage & ocel VG10, HRC 60-61 & osmihranná rukojeť wengewood & bolster z buvolího rohu & délka čepele 150 mm

Skladem

WA-Kengata Santoku 160 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & osmihranná rukojeť ze dřeva zelkova & bolster z mahagonu & délka čepele 160 mm



Skladem

Kengata Santoku 160 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele 160 mm





Skladem

Santoku 180 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele 180 mm



Skladem

Nakiri 160 mm, nůž na zeleninu

Sakai Takayuki & japonský kuchařský nůž & 33 vrstev damast steel & jádro ocel VG10, HRC 60-62 & rukojeť z mahagonu & délka čepele 160 mm