Kategorie

.

.

Nakiri 180mm- nůž na zeleninu - Miyabi 5000MCD - Birchwood

Nůž je bez originální krabičky !!
Nakiri je nůž určený pro krájení zeleniny. Díky rovnější čepeli dobře dosedá a umožňuje tak čisté řezy. Nůž pojatý v tradičním praktickém designu je ideální pro každodenní použití ve vaší kuchyni. Pohodlná rukojeť skvěle padne do ruky.

8 799,00 Kč
S DPH
Počet
Není skladem


Nakiri knife 180mm-Miyabi 5000MCD Birchwood-japonský nůž na zeleninu

.

180mm dlouhý kuchyňský/kuchařský na zeleninu z řady MIYABI 5000MCD Birchwood je velmi působivý díky relativně tenké a přitom pevné čepeli s autentickým japonským profilem. Ostří nože je symetricky broušena pod úhlem 19 stupňů tradiční japonskou metodou Honbazuke.
Řada nožů MIYABI 5000MCD kombinuje dokonalou funkčnost, ergonomii a jedinečný design. Každý jednotlivý nůž je výsledkem autentické mistrovské práci z „města nožů“ Seki. Tradiční řemeslná práce a moderní technologie daly vzniknout té nejvyšší možné kvalitě mezi komerčně vyráběnými noži. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 100 vrstvách oceli dvou různých tvrdostí. Speciální úprava čepele přiznává strukturu vrstev, a každý nůž má tak originální neopakovatelný, damascénský květinový vzor. K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je zmražena na -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella. Nůž je symetricky ručně broušený do tvaru "V" v úhlu 19 °. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícícho brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Díky klínovému výbrusu ostří snadno proniká potravinami. 
.
Rukojeť klasického "D" tvaru je vyrobena z břízy Masur. Struktura a zrnitost dřeviny je na každém kusu jedinečná. Použitý materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k přírodě. Sofistikované zdobení rukojeti spočívá v detailech asijského stylu – nerezová patka s logem, mozaikově strukturovaný zdobný čep a červená linka přinášejí silný estetický zážitek.
·  
✅  Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63
✅  Tvrdost 63 Rockwella
✅  CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
✅  101 vrstev oceli
✅  Damascénský (květinový) design
✅  Autentický, úzký japonský tvar
✅  Klínový výbrus do tvaru "V"
✅  Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
✅  Ostří Katana Edge
✅  Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
✅  Pohodlná rukojeť tvaru "D" z břízy Masur
✅  Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
✅  Nerezová patka s logem
✅  Není vhodné do myčky
.
Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.
.
Doporučení a údržba:

.
✅  Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
✅  Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
✅  Zabraňte ohýbání nože
✅  Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
✅  Chraňte ostří před nárazem
✅  Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
✅  Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
✅  Skladujte nůž na bezpečném místě

Zwilling
KW-MB11

Momentálně nejsou žádné recenze zákazníků.

Napište recenzi

Nakiri 180mm- nůž na zeleninu -  Miyabi 5000MCD - Birchwood

Nakiri 180mm- nůž na zeleninu - Miyabi 5000MCD - Birchwood

Nůž je bez originální krabičky !!
Nakiri je nůž určený pro krájení zeleniny. Díky rovnější čepeli dobře dosedá a umožňuje tak čisté řezy. Nůž pojatý v tradičním praktickém designu je ideální pro každodenní použití ve vaší kuchyni. Pohodlná rukojeť skvěle padne do ruky.

Související produkty