Kategorie

.

.

nůž Kengata Yanagiba 300mm, Sakai Takayuki Homura od kováře Itsuo Doi

Kengata Yanagiba 300 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & oboustranně broušený japonský kuchařský nůž & ocel Yasuki Blue Steel #2 HRC 61-62 & osmihranná rukojeť z ebenu - bolster z bůvolího rohu & délka čepele 300 mm

19 999,00 Kč
S DPH
Počet
Není skladem


japonský nůž šéfkuchaře Kengata Yanagiba 300 mm - oboustranně broušený

kovář Itsuo DOI, mistr brusu Mitsuo Yamazuka

.

Velmi ostrý oboustranně broušený japonský nůž Kengata Yanagiba 300 mm je dílem zručného kováře Itsuo Doie. Je synem legendárního kováře Keijira Doie, jehož rodina vyrábí jedny z nejlepších ručně kovaných nožů již více než 70 let. Rodinný znak pana Doie je vyryt jako certifikace poblíž loga na čepeli. Dokonalý brus tohoto nože byl proveden uznávaným brusičem Mitsuo Yamazukou. Nůž byl vyroben ve městě Sakai ve společnosti Aoki Hamono Co.,Ltd., která je po celém světě známá výrobou nožů. Čepel nože je ručně vykovaná tradičním způsobem s jádrem z vysoce kvalitní uhlíkové oceli. Obvykle je použita ocel označená jako White Steel nebo Blue Steel. Honyaki je proces kalení vodou, čímž vzniká ostří velmi tvrdé, které si dlouho zachovává svou ostrost. Nejjemnější honyaki (mizu-honyaki) jsou pak odlišně kaleny pomocí vrstvy hlíny přes hřbet, aby se dosáhlo měkkého hřbetu a tvrdého břitu, což vede k nádhernému hamonu. Je to stejná metoda jaká se používá pro tradiční výrobu katany. Jejich kování je extrémně obtížné, a proto vyžadují vysokou úroveň dovedností a zkušeností.
Tento nůž nelze vyrábět sériově a ve srovnání s jinými typy nožů jsou velmi drahé. Jsou určeny především pro profesionální kuchaře a jsou uznávány jako nejkvalitnější japonské kuchyňské nože.
Každý nůž je vyroben pomocí různých tradičních technik a prochází rukama mistrovských řemeslníků, jako jsou nožíři a brusiči. Kromě historických technik je do každého kusu vložena vášeň a um řemeslníků a každý nůž nese vysokou známku kvality a je neopakovatelný.
Hřbet tohoto nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití mimořádné řezné síly. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Rukojeť má tvar osmiúhelníku a je vyrobena ze dřeva ebenu, které je extrémně tvrdé, na bolstr je použit buvolí roh.

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.


Délka rukojeti:          145 mm
Délka ostří:               285 mm
Celková délka:          460 mm
Hmotnost:                 210  g

.
Doporučení a údržba:

✅ Japonský nůž Kengata Yanagiba 300mm z oceli Yasuki Blue Steel #2. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.  
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že japonský nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !


✅ Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z oceli Yasuki Blue Steel #2 diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
.
✅ Vyrobeno v Japonsku
✅ Skvělý design a provedení, správná volba pro profesionály

✅ Nůž je určen pro držení v pravé i levé ruce
.
Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! K tomu, aby Vás vaření začalo opravdu bavit, potřebujete opravdu kvalitní a ostrý nůž. Nože od Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.



Momentálně nejsou žádné recenze zákazníků.

Napište recenzi

nůž Kengata Yanagiba 300mm, Sakai Takayuki Homura od kováře Itsuo Doi

nůž Kengata Yanagiba 300mm, Sakai Takayuki Homura od kováře Itsuo Doi

Kengata Yanagiba 300 mm, nůž šéfkuchaře

Sakai Takayuki & oboustranně broušený japonský kuchařský nůž & ocel Yasuki Blue Steel #2 HRC 61-62 & osmihranná rukojeť z ebenu - bolster z bůvolího rohu & délka čepele 300 mm

Související produkty