Kategorie

.

.

nůž Slicer/Sujihiki 240 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave

Nůž Slicer/Sujihiki & Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave & japonský plátkovací kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro precizní řezy & ostří z japonské damaškové ocelí AUS 10 & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 245 mm

5 699,00 Kč
S DPH
Počet
Není skladem


Japonský plátkovací nůž Sujihiki/Slicer Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave


Extrémně ostrý japonský nůž Sujihiki z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Sujihiki je japonský nůž, který je vysoce ceněn pro svou schopnost dokonale krájet tenké plátky masa a ryb. Také se nazývá "slicer" nebo "carving knife" a je často používán při přípravě sushi, sashimi a dalších japonských pokrmů, kde precizní řezy jsou klíčové. Nůž Sujihiki má dlouhou a úzkou čepel s rovným nebo mírně zakřiveným ostřím, které je obvykle dlouhé 24-30 cm. Tato délka čepele umožňuje snadné a přesné krájení tenkých plátků masa nebo ryb, aniž by se poškodila jejich textura nebo chuť. Hrana čepele nože Sujihiki je obvykle jednostranná, což znamená, že je ostří na jedné straně a na druhé straně je vyrovnávací skluzová plocha. Tento design umožňuje precizní a hladké řezy, což je ideální pro práci s delikátními surovinami, jako je sushi nebo sashimi. Celkově je nůž Sujihiki vysoce hodnocený pro svou schopnost poskytovat tenké, rovnoměrné a precizní plátky masa nebo ryb. Je to ideální nástroj pro profesionální kuchaře, kteří pracují s kvalitními surovinami a dbají na detaily při přípravě jídla. Stejně tak je oblíbený mezi vášnivými kuchaři doma, kteří si cení vysoké kvality japonských nožů a chtějí dosáhnout profesionálních výsledků.

.

Parametry nože:

Celková délka: 386 mm
Délka ostří:
245 mm
Délka rukojeti: 145 mm
Hmotnost: 148 g

.

Damaškové nože Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave s velmi výrazným 32vrstvým damaškovým vzorem, který obohacuje vizuální stránku čepele - tento vzor je u každého nože jedinečný a nelze jej napodobit. Damaškový vzor je zčásti oblý a zčásti zakřivený, odtud název "vířivý damašek". Stejně jako otisk prstu, ani jedna čepel není stejná. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v ní vidět! Na samém okraji si lze všimnout výrazné, křivkové linie (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Jedná se o linii mezi jádrem a 32 měkčími, vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana ocelového jádra. Takovému sendviči tvrdší oceli jádra a měkčí vnější oceli se říká san-mai clad. Tímto způsobem se vyrábí většina dnešních japonských nožů.

Srdce (jádro) tohoto nože je vyrobeno z nerezové oceli Aichi AUS-10, s tvrdostí kolem 62 HRC. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává ocel AUS-10 velmi dobře korozi.

Oktagonová rukojeť těchto nožů ze série je vyrobena z lakovaného dubového dřeva.

.

Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...


Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.

Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.

Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.

Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)

Vyrobeno v Japonsku


Aby byl vždy ostrý ...


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.

Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.



.

Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Hokiyama
151921

Momentálně nejsou žádné recenze zákazníků.

Napište recenzi

nůž Slicer/Sujihiki 240 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave

nůž Slicer/Sujihiki 240 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave

Nůž Slicer/Sujihiki & Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave & japonský plátkovací kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro precizní řezy & ostří z japonské damaškové ocelí AUS 10 & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 245 mm

Související produkty