Kategorie

.

.

nůž Santoku 165 mm - Hokiyama - Sakon Ginga

nůž Santoku 165 mm Hokiyama Sakon Ginga & kuchařský nůž japonského stylu & nůž šéfkuchaře & & rukojeť západního tvaru z Pakka-Woodu & délka ostří 165 mm

3 699,00 Kč
S DPH
Počet
Není skladem


japonský nůž Santoku 165 mm Hokiyama Sakon GINGA

.

Extrémně ostrý japonský nůž SANTOKU (délka ostří 165 mm) ze série Hokiyama Sakon Ginga z japonské oceli Gingami No.3 s působivým designem, s odolnou čepelí a nejvyšší kvalitou. Nůž SANTOKU je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, kterým vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější. SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Lesklá, kvalitní ocel a překrásná kresba oceli Gingami No.3 tvoří perfektní pár a konečný výsledek je naprosto uchvacující. Každý nůž je ručně broušený a při vysoké tvrdosti jádra dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti.

.

Délka rukojeti:        115 mm
Délka čepele:          165 mm
Celková délka:        285 mm
Hmotnost:                170 g
.
Nože Hokiyama Sakon Ginga mají ultra ostré řezné jádro z japonské oceli Gingami No.3, (Hitachi Metals Ltd.) je velmi jemná korozivzdorná ocel, která dokáže dosáhnout ostrosti hran a retence okrajů jako oceli s vysokým obsahem uhlíku. Je velmi oblíbená u profesionálů, ale i domácích kuchařů. Její broušení ( ostření ) je snazší než u oceli VG-10. Vnější povrch je z SUS-405 clad steel.

Rukojeť je vyrobena z materiálu Pakka-wood se 3 nýty. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Trojité nýtování nože k rukojeti zajišťuje dokonalou pevnost a spojení. Pakka-wood je vodotěsný, nepromokavý a zcela bez zápachu. Můžete si být jisti, že materiál Pakka-wood nebude v průběhu času korodovat, oxidovat nebo se nestane měkčí a křehčí. Tento materiál nevyžaduje prakticky žádnou údržbu, na rozdíl od tradičních materiálů, jako je dřevo.

.
Doporučení a údržba:

✅ japonský nůž Santoku Hokiyama Sakon Ginga z japonské oceli GINGAMI, nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepožívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že japonský nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !

✅ Vyrobeno v Japonsku

.

Čištění kuchyňského nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.

.

Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z japonské oceli Gingami doporučujeme použití 

diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

.

Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! K tomu, aby Vás vaření začalo opravdu bavit, potřebujete opravdu kvalitní a ostrý nůž. Nože z od Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.



Hokiyama
152171

Momentálně nejsou žádné recenze zákazníků.

Napište recenzi

nůž Santoku 165 mm - Hokiyama - Sakon Ginga

nůž Santoku 165 mm - Hokiyama - Sakon Ginga

nůž Santoku 165 mm Hokiyama Sakon Ginga & kuchařský nůž japonského stylu & nůž šéfkuchaře & & rukojeť západního tvaru z Pakka-Woodu & délka ostří 165 mm

Související produkty

Mohlo by vás také zajímat

678,00 Kč

Očekáváme