Kategorie

.

.

nůž Gyuto/Chef 200 mm Kanetsugu SHIUN VG-2, 3 layers, japanese OAK

Kanetsugu SHIUN VG-2, 3 layers & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře na maso a zeleninu & jádro z japonské oceli VG-2 & oktagonová rukojeť z japonského dubu & délka ostří 200 mm (8,00")

2 799,00 Kč
S DPH
Počet
Není skladem


Japonský nůž šéfkuchaře 200 mm série SHIUN VG-2


Robustní, velmi ostrý japonský nůž GYUTO / Chef 200 mm z japonské oceli VG-2 s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití mimořádné řezné síly. Krájení, plátkování, čištění masa, ovoce a zeleniny – nic nebude pro tento jedinečný nůž japonského tvaru problémem. Kuchařský nůž GYUTO je díky výše položenému hrotu, též vhodný ke kolébkovému krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Dlouhá čepel a oktagonová (osmihranná) rukojeť Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení. Japonské umění, preciznost a nové technologie činí tento nůž jedinečným a nenapodobitelným. Díky zvolené oceli VG-2 se čepel také velmi snadno brousí.


Materiál čepele: Velmi ostré řezné jádro z japonské oceli VG-2, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Japonská ocel VG-2 má vysokou ostrost při tvrdosti 59 +/- 1 Rockwella. Jádro z japonské oceli VG-2 je vloženo mezi 2 vrstvy nerezové oceli AUS-2. Japonská ocel VG-2, známá také jako V Gold 2, je vysoce kvalitní nerezová ocel používaná především v nožířství. Tato ocel je populární mezi nožíři a sběrateli nožů díky svým vlastnostem a vynikajícímu výkonu. Ocel VG2 patří mezi skupinu ocelí známých jako „pulverované oceli“. Tyto oceli jsou vyrobeny za použití procesu zvaného prášková metalurgie, který zahrnuje smísení jemně rozptýleného prášku oceli a jeho slisování pod vysokým tlakem a teplotou. Tento proces umožňuje dosáhnout vysoce homogenní struktury oceli a zvýšit její pevnost a odolnost.


Vlastnosti oceli VG-2 jsou následující:

1. Pevnost a tvrdost: Ocel VG-2 má vysokou pevnost a tvrdost, což z ní dělá ideální materiál pro ostří nožů. Vysoká tvrdost umožňuje nožům udržet ostrost delší dobu a snižuje potřebu častého broušení.

2. Odolnost proti korozi: VG-2 je nerezová ocel, což znamená, že je odolná vůči korozi a rezavění. To je důležité pro nože, které jsou často vystavovány vlhkosti a tekutinám.

3. Dobrá zpracovatelnost: Ocel VG-2 je relativně snadno zpracovatelná, což umožňuje nožířům vytvářet složité tvary čepele a jiné detaily nože.

4. Vynikající střednědobá ostrost: VG-2 si udržuje ostrost po delší dobu, což je výhodou pro použití v kuchyňských nožích, loveckých nožích a dalších nožích, které vyžadují dlouhodobou ostrost.


Ocel VG-2 je často používána ve spojení s jinými ocelovými materiály nebo jako jádro laminovaných nožů. Je oblíbená mezi japonskými nožíři a mnoho nožů vyrobených z oceli VG2 nabízí vynikající rovnováhu mezi tvrdostí, odolností a zpracovatelností.


Povrchová úprava čepele: Čepel byla ošetřena údery kladivem, což vede ke strukturovanému vzhledu tsuchime, který jí dodává krásnou povrchovou úpravu a také zabraňuje ulpívání potravin na čepeli.


Rukojeť: Oktagonová rukojeť je vyrobena z tradičního japonského dubového dřeva. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Tento nůž je vhodný pro použití pravou i levou rukou.

.

Celková délka: 350 mm
Délka ostří:
200 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Hmotnost: 143 g


Saya (dřevěvé pouzdro) pro čepel tohoto nože naleznete zde:


Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.

Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.

Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.

Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)

Vyrobeno v Japonsku.


Aby byl vždy ostrý ...


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.

Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.



Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Kanetsugu Japan
6501

Momentálně nejsou žádné recenze zákazníků.

Napište recenzi

nůž Gyuto/Chef 200 mm Kanetsugu SHIUN VG-2, 3 layers, japanese OAK

nůž Gyuto/Chef 200 mm Kanetsugu SHIUN VG-2, 3 layers, japanese OAK

Kanetsugu SHIUN VG-2, 3 layers & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře na maso a zeleninu & jádro z japonské oceli VG-2 & oktagonová rukojeť z japonského dubu & délka ostří 200 mm (8,00")

Související produkty

Mohlo by vás také zajímat

749,00 Kč

Skladem