Kategorie

.

.

foto

Nůž Masahiro Bessen Deba 180 mm [16207]

4 917,44 Kč
S DPH
Počet
Poslední kus skladem

Nůž Masahiro Bessen Deba 180 mm [16207]


Deba je japonský nůž, který se používá hlavně na krájení ryb, ale také masa. Dodávají se v široké škále velikostí od 120 mm do 300 mm. Ostří je velmi robustní, takže zvládne uříznout rybí hlavu nebo proříznout malé kosti. Nůž deba je naostřena jednostrannýsnadno zvládne filetování nebo krájení na porce.


Nože této řady byly vyrobeny v duchu japonské tradice a stylu, jehož kořeny sahají do doby před stovkami let, kdy řemeslníci kovali ty nejlepší samurajské meče. Čepele nožů z Bessen jsou vyrobeny z oceli s vysokým (1,1 %) obsahem uhlíku, kalené na tvrdost 1,5 % 61-63 HRC. Jednostranně broušené řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, vyznačují se bezkonkurenční ostrostí.


Rukojeť byla vyrobena s charakteristickým japonským smyslem pro detail ze světlého magnóliového dřeva vyztuženého plastovým kroužkem.


Tradiční japonská kuchyně je založena převážně na rybách a zelenině, které se připravují různými způsoby. To vyžaduje použití speciálně navržených nožů, které jsou známé jako nože japonského typu. Nože jako Deba, Yanagiba a Usuba jsou nástroje, které by měl mít každý mistr sushi.


Parametry nože

Čepel - Uhlíková ocel (Ki-gami č.2)

Tvrdost - 61 - 63 HRC

Celková délka - 325 mm

Délka čepele - 183 mm

Šířka čepele - 55 mm

Rukojeť - dřevo magnólie

Hmotnost - 311 g


Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...


Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.

Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.

Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.

Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)

Vyrobeno v Číně.


Aby byl vždy ostrý ...


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.

Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.



Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Masahiro
16207

Parametry

typ nože
sushi, sašimi
délka čepele
16-19 cm
Styl
japonský

Momentálně nejsou žádné recenze zákazníků.

Napište recenzi

Nůž Masahiro Bessen Deba 180 mm [16207]

Nůž Masahiro Bessen Deba 180 mm [16207]

Související produkty